Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NV GROEP '65

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - 1966

Genre

Nederbiet

NV Groep '65

NV Groep '65 is een Amsterdamse beatgroep rondom zanger Warner Landkroon (broer van Jan Landkroon uit Ahora Mazda), vanwege zijn lange haren, baard en sandalen ook bekend onder de naam Jezus. De single Dank Zij De Heer wordt in 1966 door de radio geboycot vanwege vermeende blasfemie. Tom Krabbedam maakt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Warner Landkroon   zang
Pim Abbestee   gitaar
Frits Kerkhof   gitaar
Paul Frie   basgitaar
Hans Michielsen   drums

Overige muzikanten

Tom Krabbendam   snaarinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1959   The Outsiders

Biografie NV Groep '65

NV Groep '65 is een Amsterdamse beatgroep rondom zanger Warner Landkroon (broer van Jan Landkroon uit Ahora Mazda), vanwege zijn lange haren, baard en sandalen ook bekend onder de naam Jezus. De single Dank Zij De Heer wordt in 1966 door de radio geboycot vanwege vermeende blasfemie. Tom Krabbedam maakt deel uit van de band en gaat later The Outsiders spelen. Landkroon verliest zich in de drugs en leidt vervolgens decennia lang een zwervend bestaan, totdat hij in een evangelisch tehuis wordt opgevangen en de Bijbel ontdekt.

Discografie NV Groep '65

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video NV Groep '65

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer