Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEAR DARK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1989 - 1996

Genre

metal

Near Dark

Near Dark is een techno metalband uit Zuid-Holland die een stevig gitaargeluid koppelt aan elektronica. Na enkele bezettingswijzigingen wordt formeren drummer Richard Willemse (ex-Ejaculate) en gitarist Sylvester Vogelenzang de Jong in 1994 een nieuwe bezetting met gitarist Jeroen van der Windt (ex-Consensus), bassiste/zangeres Juliëtte van Caspel uit Delft (ex-Demolition 4) ...
Volledige biografie...

Bezetting

Richard Willemse   drums
Arnold Kloek   synthesizer, zang
Juliëtte van Caspel   basgitaar, zang
Sylvester Vogelenzang de Jong   gitaar
Jeroen van der Windt   gitaar

Genoemd in de biografie van

1996   Within Temptation
1998   Ulysses

Biografie Near Dark

Near Dark is een techno metalband uit Zuid-Holland die een stevig gitaargeluid koppelt aan elektronica. Na enkele bezettingswijzigingen wordt formeren drummer Richard Willemse (ex-Ejaculate) en gitarist Sylvester Vogelenzang de Jong in 1994 een nieuwe bezetting met gitarist Jeroen van der Windt (ex-Consensus), bassiste/zangeres Juliëtte van Caspel uit Delft (ex-Demolition 4) en zanger/toetsenist Arnold Kloek (ex-Afterdark). Na het uiteenvallen van Near Dark duiken bandleden op in o.a. Cirrha Niva, Frozen Sun, Ulysses en Within Temptation.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Near Dark

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer