Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEET OET LOTTUM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Neet oét Lottum

Periode

1996 - 2009

Genre

dialectpop

Neet oét Lottum

Neet Oét Lottum is een Limburgse dialectpopband uit Venlo. De bandnaam komt van de uitdrukking 'Ik kom neet oét Lottum', waarmee 'Ik ben niet van gisteren' wordt bedoeld. Zanger/gitarist Frans Pollux en gitarist Michel Wijlaars richten de band rond 1996 op. Neet Oét Lottum begint als Rowwen Hèze-coverband voor een ...
Volledige biografie...

Bezetting

Eric Geelen   drums
Frans Pollux   gitaar, zang
Hans Reivers   trompet
Alexander op het Veld   basgitaar, zang
Bjorn Schamp   accordeon, toetsinstrumenten, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Roy Grutters   accordeon
Miel Theeuwen   trompet

Biografie Neet oét Lottum

Neet Oét Lottum is een Limburgse dialectpopband uit Venlo. De bandnaam komt van de uitdrukking 'Ik kom neet oét Lottum', waarmee 'Ik ben niet van gisteren' wordt bedoeld. Zanger/gitarist Frans Pollux en gitarist Michel Wijlaars richten de band rond 1996 op. Neet Oét Lottum begint als Rowwen Hèze-coverband voor een eenmalig carnavalsoptreden en ontwikkelt zich vervolgens tot een in vooral in Noord-Limburg populaire feestelijke polkaband. Op het tweede album Vertrokke (2001) wordt het repertoire verrijkt met luisterliedjes zoals Mestreech en Golde Vaere. In deze periode bestaat de bezetting naast Pollux en Wijlaars uit bassist Alexander op het Veld, trompettist Miel Theeuwen, drummer Eric Geelen en de 17 jaar jonge accordeonist Roy Grutters. De NOS-televisie brengt Neet Oét Lottum prominent in beeld tijdens hun optreden voor prins Willem-Alexander en prinses Máxima wanneer die Limburg bezoeken op 22 oktober 2001. Het lied Hald Mich 's Vas, afkomstig van het album Krak, voert de door de regionale zender L1 samengestelde Limbo Top 100 aan. In december 2005 komt het lied binnen op de 508ste plaats van de Top 2000 die jaarlijks wordt samengesteld door de luisteraars van Radio 2. In 2007 behaalt het nummer met plaats 235 in die lijst zijn hoogste positie. Het album De Reddende Waeg (2008) is een registratie van het gelijknamige theaterprogramma waarin de band teksten verwerkt die Limburgers hebben ingezonden over het onderwerp 'vergaete plekke'. Op 26 juni 2009 neemt Neet Oét Lottum afscheid van de fans met een slotconcert in de Maaspoort te Venlo. Frans Pollux gaat solo verder.

Discografie Neet oét Lottum

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Neet oét Lottum

Audio/Video Neet oét Lottum

Video Neet oét Lottum

Neet Oet Lottum - Mestree...
Neet Oet Lottum - Mestreech ( Videoclip HQ )
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Neet Oet Lottum - Mestreech ( Videoclip HQ )

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer