Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEW FOUR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - 2009

Genre

Nederlandstalig, pop

New Four

Brabantse groep uit Mierlo, opgericht in 1968, die aanvankelijk ook Engels repertoire speelt, maar gaandeweg meer en meer richting Nederlands levenslied opschuift. De groep heeft haar grootste hits gedurende de jaren zeventig en tachtig met Geef Me Tien Minuten, Zomertijd Wintertijd en Meisje Ik Ben Een Zeeman. Weijmans start in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Chris Hemink   basgitaar
Koos Van Kimmenade   drums
Henny Weijmans   gitaar, zang
Harrie van Lierop   toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Arnold Rutjens   zang
Wim Verberne   basgitaar
Martin Van Gent   gitaar, toetsinstrumenten, zang
Leo Koolen   drums

Genoemd in de biografie van

2010   Satisfy

Biografie New Four

Brabantse groep uit Mierlo, opgericht in 1968, die aanvankelijk ook Engels repertoire speelt, maar gaandeweg meer en meer richting Nederlands levenslied opschuift. De groep heeft haar grootste hits gedurende de jaren zeventig en tachtig met Geef Me Tien Minuten, Zomertijd Wintertijd en Meisje Ik Ben Een Zeeman. Weijmans start in 1987 een solocarrière maar keert in 1998 weer terug op het oude nest. Vast bandlid Wim Verberne overlijdt op 7 maart 2004. Zijn vervanger is Chris Hemink. New Four treedt landelijk op in feesttenten tot aan 2009. Zanger, toetsenist en gitarist Martin van Gent keert terug naar de band Satisfy en vormt daarnaast samen met drummer/zanger Leo Koolen het duo New Fourever. Harrie van Lierop (alias Henrie Lagarde) zingt samen met Lieke van Duppen in het duo NewStar.

Discografie New Four

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video New Four

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer