Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NIGHTINGALE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Nightingale

Periode

2003 - 2005

Genre

funk

Nightingale

Nightingale is het muzikale project van Gaspard de la Nuit (Caspar Wijnberg, de 'night' in de bandnaam), zangeres Abigael Klumperbeek en Eelco van Zanten. De groep neemt het debuutalbum For A Change op in de studio van Wijnberg en Bas Bron (Bastian) in Amsterdam. De cd bevat melodieuze funkpop die ...
Volledige biografie...

Bezetting

Eelco van Zanten   zang
Abigeal Klumperbeek   zang
Caspar Wijnberg   producer

Genoemd in de biografie van

2004   Bastian

Biografie Nightingale

Nightingale is het muzikale project van Gaspard de la Nuit (Caspar Wijnberg, de 'night' in de bandnaam), zangeres Abigael Klumperbeek en Eelco van Zanten. De groep neemt het debuutalbum For A Change op in de studio van Wijnberg en Bas Bron (Bastian) in Amsterdam. De cd bevat melodieuze funkpop die vergelijkbaar is met de muziek van Bastian. Er worden uiteindelijk slechts 200 van verkocht.

Discografie Nightingale

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nightingale

Audio/Video Nightingale

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer