Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NOISIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Noisia in 2010

Periode

2003 - heden

Genre

drum 'n' bass

Online

Officiële website

Noisia

Nik Roos, Thijs de Vlieger en hiphopproducer Martijn van Sonderen kennen elkaar van school. Geïnspireerd door drum'n'bass produceren ze hun eerste tracks die worden opgemerkt door Mayhem (Anthony Rotella), een DJ en producer uit de Amerikaanse stad Atlanta en oprichter van Shadow Law Recordings. De eerste 12" Silicon/Tomahawk, een split-EP ...
Volledige biografie...

Bezetting

Nik Roos   elektronica, producer
Thijs de Vlieger   elektronica, producer
Martijn van Sonderen   elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

2012   Kraantje Pappie

Biografie Noisia

Nik Roos, Thijs de Vlieger en hiphopproducer Martijn van Sonderen kennen elkaar van school. Geïnspireerd door drum'n'bass produceren ze hun eerste tracks die worden opgemerkt door Mayhem (Anthony Rotella), een DJ en producer uit de Amerikaanse stad Atlanta en oprichter van Shadow Law Recordings. De eerste 12" Silicon/Tomahawk, een split-EP met Mayhem, wordt in augustus 2003 uitgebracht door Nerve Recordings. Meerdere platen volgen en Noisia werkt samen met acts als Calyx, Cause4Concern, Black Sun Empire, Teebee en het Britse Bad Company. De track Tommy's Theme komt uit op het label van de Canadese DJ en producer Deadmau5. Noisia is internationaal actief als DJ-collectief, produceert onder de naam Nightwatch en brengt ook platen uit onder de namen Hustle Athletics (house/breaks) en Frizz (techhouse/minimal). Het trio verzorgt daarnaast de productie voor Muthatung, een triphoptrio met de Zuid-Afrikaanse zangeres Tasha Baxter. De roem reikt zelfs tot Hollywood als Noisia in juni 2011 wordt gevraagd muziek te leveren voor de officiële wereldwijde trailer van Transformers 3: Dark Of The Moon van regisseur Michael Bay en executive producer Steven Spielberg. In hetzelfde jaar levert het trio drie tracks aan het album van de Amerikaanse band Korn. Noisia componeert drie uur muziek voor het videospel Devil May Cry dat op 15 januari 2013 verschijnt. In augustus van dat jaar staat het gezelschap op Lowlands. I Am Legion is de samenwerking met de Britse hiphop- en dubstepgroep Foreign Beggars. Hun gezamenlijke album wordt verspreid over vijf jaar opgenomen. De release gaat gepaard met een Europese tournee die op 26 september 2013 van start gaat in Londen. Eind november/begin december 2013 touren ze met I Am Legion door Australië.

Discografie Noisia

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Noisia

Audio/Video Noisia

Video Noisia

I Am Legion [Noisia x For...
I Am Legion [Noisia x Foreign Beggars] - Choosing For You (Official Video)
Noisia - Split the atom HD
Noisia - Split the atom HD
Split the Atom
Split the Atom
Shellshock (feat. Foreign...
Shellshock (feat. Foreign Beggars)
My World (feat. Giovanca)
My World (feat. Giovanca)
Machine Gun
Machine Gun
Noisia - Machine Gun (Off...
Noisia - Machine Gun (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Noisia - Machine Gun (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer