Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

O DIE 3

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - 1998

Genre

kinderpop, Nederlandstalig, rap

O Die 3

Uit nichtjes bestaand trio dat onder leiding van Bolland & Bolland in 1997 twee hitjes heeft. Daarna wordt weinig meer van het drietal vernomen.
Volledige biografie...

Bezetting

Janis Bohr   zang
Onitcha Toppit   zang
Stefanie Aalberg   zang

Genoemd in de biografie van

1997   Bolland & Bolland

Biografie O Die 3

Uit nichtjes bestaand trio dat onder leiding van Bolland & Bolland in 1997 twee hitjes heeft. Daarna wordt weinig meer van het drietal vernomen.

1995 - 1996

Toppit, Aalberg en Bohr maken halverwege de jaren negentig deel uit van de dansgroep Girls In The Basic. Uiteindelijk blijven de drie nichtjes over. Danslerares Tanja Vellant komt op het idee om rapnummers met dans te combineren. Zij schrijft wat nummers voor de drie meisjes en regelt optredens in buurthuizen en op feesten en partijen.

1997

De drie komen op de televisie in het VPRO-programma Ik Zing, Ik Dans. Ferdi en Rob Bolland zien wel wat in de drie nichtjes. De meisjes werken tussen hun schoolwerkzaamheden door aan hun muzikale loopbaan. In samenwerking met Vellant schrijven de producers de singles Jongens en Ik Heb Geen Zin. In september treedt O Die 3 op tijdens het Pepsi Pop Evenement in de Rotterdamse Ahoy'.

Bolland & Bolland

1998

In Nederland is het voor een minderjarige verboden om zich onbeperkt op een carrière in de showbusiness te storten. Twaalf items (plaatopnamen, clipopnamen, optredens en interviews) per jaar is het maximum. Dit geldt ook voor de nog minderjarige meiden van O Die 3. De voor 1998 aangekondigde volledige cd is vooralsnog niet verschenen.

Discografie O Die 3

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's O Die 3

Audio/Video O Die 3

Video O Die 3

O Die 3 - Ik heb geen zin
O Die 3 - Ik heb geen zin
O Die 3 - Jongens
O Die 3 - Jongens
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
O Die 3 - Ik heb geen zin

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer