Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

OPUS (I)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - 1972

Genre

pop

Opus (I)

Opus is een popgroep uit Maastricht met de Britse zanger Tom Winter. De groep is vooral populair in Limburg, België, Luxemburg en delen van Duitsland. De debuutsingle Master Of My Fate wordt regelmatig gedraaid in België en Opus staat op Belgische popfestival Bilzen. Na Winters terugkeer naar Engeland gaat de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Chrit Mandigers   orgel, piano
Rob Schaad   basgitaar
Jo Robeers   drums
Tom Winter   gitaar, zang

Overige muzikanten

Pierre Beckers   basgitaar
Erwin Musper   toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1977   Partner

Biografie Opus (I)

Opus is een popgroep uit Maastricht met de Britse zanger Tom Winter. De groep is vooral populair in Limburg, België, Luxemburg en delen van Duitsland. De debuutsingle Master Of My Fate wordt regelmatig gedraaid in België en Opus staat op Belgische popfestival Bilzen. Na Winters terugkeer naar Engeland gaat de groep nog een jaar verder als trio met zanger Erwin Musper waarna de bandnaam verandert in Windmill.

Discografie Opus (I)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Opus (I)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer