Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ORANGE GROVE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Orange Grove

Periode

2001 - heden

Genre

alternative, reggae

Online

Officiële website

Orange Grove

Orange Grove is een crossover reggaeband, vernoemd naar een buurt nabij Cole Bay op het Nederlandse deel van het eiland St. Maarten.
Volledige biografie...

Bezetting

Danny Fuljhari   gitaar
Michael Maidwell   zang
Quincell Adolphin   basgitaar
Bruce Harms   gitaar
Roël Calister   drums

Overige muzikanten

Jasmir Abdul Hamid   achtergrondzang
Michael Gibbs   drums
Jacob Streefkerk   gitaar
Edsel Eusebius   basgitaar
Roger Francis Peterson   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1978   Intwine

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

15-11-19, Luxor Live, Arnhem
22-11-19, So What!, Gouda

Biografie Orange Grove

Orange Grove is een crossover reggaeband, vernoemd naar een buurt nabij Cole Bay op het Nederlandse deel van het eiland St. Maarten.

2001 - 2007

Orange Grove wordt in 2001 opgericht door de van St. Maarten afkomstige zanger Michael Maidwell en gitarist Jacob Streefkerk. Tweede vocalist Roger Peterson vormt met andere leden van Orange Grove ook de band Intwine. Door Petersons deelname aan de veelbekeken talentenjacht Idols, en door het succes van Intwine, is Maidwell genoodzaakt een nieuwe bezetting bij elkaar te zoeken. Hij formeert een nieuwe band met leden uit Aruba, Curaçao, St. Maarten en Suriname. Op het repertoire staat crossover reggae met invloeden uit hiphop, pop, rock en dancehall. De band tekent een publishing deal bij BMG Publishing en bereidt met producer Gordon Groothedde het debuutalbum voor dat uiteindelijk wordt geproduceerd door Edsel 'Touché' Eusebius van Intwine. Drie nummers van Orange Grove zijn te horen in de film The Panman: Rhythm Of The Palms (Sander Burger, 2006). Na zeven maanden intensief opnemen verschijnt in 2007 het debuutalbum Genuine Origins. De cd wordt gepresenteerd in 't Paard te Den Haag met medewerking van onder andere Roger Peterson. Mede dankzij internet bouwt de band een internationale fanschare op wat onder meer leidt tot 200.000 downloads. De band speelt op Nederlandse podia en festivals als Paradiso, Melkweg, 't Paard, 013 en Pure Jazz in Den Haag en natuurlijk ook op de Antillen. De band organiseert in samenwerking met de HSA (Holland Surf Association) een tournee langs surfpaviljoens aan de Noordzee en schenkt de opbrengsten van deze optredens aan het goede doel. De basisbezetting van Maidwell (zang), Roël Calister (drums), Quincell Adolphin (bas), Danny Fuljhari (gitaar) en Bruce Harms (gitaar) wordt aangevuld met achtergrondzang van Jasmir 'Jazzy' Abdul-Hamid en Kadjatou.

Gordon Groothedde Intwine

2008

Voor het tweede album Some Live Stuff (augustus) kiest Orange Grove voor een intieme, akoestische aanpak. Het drumstel wordt tijdelijk ingeruild voor een cajón (een houten kist waarop de bespeler zittend slagwerk speelt) en conga's, en ook de versterkers blijven thuis. De cd bevat registraties van optredens in het Haagse Bos (2007) en Bitterzoet te Amsterdam (2008).

2009

Op het tweede studioalbum Fingerprint staat een mix van rock, reggae en Caribische muziek. De titel slaat zowel op de stempel die de individuele bandleden op het album hebben gedrukt, als de vingerafdrukken van fans die in het artwork zijn verwerkt. De cd wordt op 12 juni 2009 officieel ten doop gehouden tijdens een optreden in Watt te Rotterdam. Tijdens het optreden op 5 september, in de Tolhuistuin te Amsterdam, is Brainpower speciale gast. In het najaar tourt de band langs St. Maarten, Aruba en St. Eustatius. Vijf nummers van Fingerprint worden gebruikt voor de Amerikaanse surfdocumentaire Mind Over Malibu.

2010

Voor de single Feel That Fire (15 juli), een van de hoogtepunten tijdens de liveset, wordt een videoclip gemaakt door Riverpark Film. Volgens zanger Michael Maidwell gaat de single 'over het vuur dat is ontstaan door kapitalisme en inhaligheid'.

Discografie Orange Grove

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Orange Grove

Audio/Video Orange Grove

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer