Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ORGANISMS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

rock

Online

Officiële website

Organisms

Organisms is een rockband uit Den Haag, opgericht door Lennard Kruithof (Spider Rico), Robert Bregten (Solo Men Only, Fine China Superbone), Niels van Beers (Low Point Drains) en Bart Baekelandt (Feverdream, Incense). Als gitarist Van Beers naar India vertrekt, neemt Aart Steekelenburg (Face Tomorrow) in het voorjaar van 2010 zijn ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bart Baekelandt   basgitaar
Lennard Kruithof   gitaar, zang
Robert Bregten   drums
Maurizio   orgel

Overige muzikanten

Niels van Beers   gitaar

Genoemd in de biografie van

2008   Feverdream

Biografie Organisms

Organisms is een rockband uit Den Haag, opgericht door Lennard Kruithof (Spider Rico), Robert Bregten (Solo Men Only, Fine China Superbone), Niels van Beers (Low Point Drains) en Bart Baekelandt (Feverdream, Incense). Als gitarist Van Beers naar India vertrekt, neemt Aart Steekelenburg (Face Tomorrow) in het voorjaar van 2010 zijn plek over. Maurizio vult aan op Farfisa. Na de 10” Hot Hands (2009), opgenomen in de studio van Corno Zwetsloot, verschijnt in februari 2012 het eerste album Rainbow Black + White. De plaat is opgenomen in de Rotterdamse Qababaca'a Studios door Arnold van de Velde, Niels van Beers (Low Point Drains) and Mau Pinna (The Deaf). De Britse producer Alex Newport (At The Drive-In, Pissed Jeans, The Melvins, Death Cab For Cutie) is verantwoordelijk voor de mix.

Discografie Organisms

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Organisms

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer