Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PERFECT STRANGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1988 - 1989

Genre

hardrock

Perfect Strangers

Perfect Strangers is een melodische hardrockband opgericht door de Britse zanger Ian Parry en gitarist Wilko van Beek. Ze nemen begin 1987 enkele demo's op in Londen waarna het duo in Nederland aanvullende bandleden vindt in drummer Jos Zoomer (Vandenberg, Soylent Green), bassist Barend Courbois (Vengeance) en toetsenist Ronald de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ian Parry   zang
Jos Zoomer   drums
Barend Courbois   basgitaar
Wilko van Beek   gitaar
Ronald de Grauw   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1983   Avalon
1987   Picture
1998   Elegy

Biografie Perfect Strangers

Perfect Strangers is een melodische hardrockband opgericht door de Britse zanger Ian Parry en gitarist Wilko van Beek. Ze nemen begin 1987 enkele demo's op in Londen waarna het duo in Nederland aanvullende bandleden vindt in drummer Jos Zoomer (Vandenberg, Soylent Green), bassist Barend Courbois (Vengeance) en toetsenist Ronald de Grauw (Picture). De band bestaat slechts enkele jaren en opnamen worden pas tien jaar later dankzij journalist Mitsuhiro Nishida in Japan verzameld op de cd Outside Lookin'-in.

Discografie Perfect Strangers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Perfect Strangers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer