Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETER J. MULLER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - 1967

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Peter J. Muller

Bladenmaker en mediaman (o.a. Hitweek, Weekend, Candy, De Nieuwe, Talk Radio, Foxy, Internet Hotspots) en voorzitter van het Bob Evers Genootschap die in 1966 in de schijnwerpers staat vanwege het liedje Beter Langharig Dan Kortzichtig, een protestsong tegen de 'onderdrukking van langharigen'. De single wordt een bescheiden hit dankzij een ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1942   Wim T. Schippers

Biografie Peter J. Muller

Bladenmaker en mediaman (o.a. Hitweek, Weekend, Candy, De Nieuwe, Talk Radio, Foxy, Internet Hotspots) en voorzitter van het Bob Evers Genootschap die in 1966 in de schijnwerpers staat vanwege het liedje Beter Langharig Dan Kortzichtig, een protestsong tegen de 'onderdrukking van langharigen'. De single wordt een bescheiden hit dankzij een liveoptreden in Voor De Vuist Weg van Willem Duys. Zijn tweede single heet Links De Kinks. Op het B-kantje Peter Moet Hangen (op muziek van Shotgun Wedding) neemt de zanger Veronica's Joost den Draayer en Jan van Veen op de hak. Het plaatje flopt. Hetzelfde jaar belandt Muller in de top 10 van de populariteitspoll van het popblad Muziek Parade in de categorie populairste zangers.

Discografie Peter J. Muller

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Peter J. Muller

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer