Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIET VAN AMSTEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de collectie van de familie van Amstel; pasfoto van Piet van Amstel ca. 30 jaar

Periode

1920 - 2003

Genre

componist, orgel

Piet Van Amstel

Piet van Amstel is een Nederlands kerkorganist. Hij studeert orgel bij Anthon van der Horst aan het conservatorium in Amsterdam. Van 1946 tot 1989 is hij organist van de Oude Kerk in Delft. Daarnaast componeert hij muziek voor orgel en koor. Zijn manuscripten bevinden zich in het archief van het ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, orgel

Genoemd in de biografie van

1935   Anthon van der Horst

Biografie Piet Van Amstel

Piet van Amstel is een Nederlands kerkorganist. Hij studeert orgel bij Anthon van der Horst aan het conservatorium in Amsterdam. Van 1946 tot 1989 is hij organist van de Oude Kerk in Delft. Daarnaast componeert hij muziek voor orgel en koor. Zijn manuscripten bevinden zich in het archief van het Nederlands Muziek Instituut.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Piet Van Amstel

Audio/Video Piet Van Amstel

Audio Piet Van Amstel

06 - Track 6
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer