Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIETER BON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Online

Facebook
Officiële website

Pieter Bon

Pieter Bon begint zijn muzikale carrière als zanger van de Tilburgse band MAM (1982-1995). Na de single Zou Dat Moeten? (1998) onder de naam Volop Violen, brengt hij in september 1999 zijn eerste Nederlandstalige soloalbum Tijd Om Op Te Staan uit. Ook op zijn tweede cd Alles Moet Anders (2003) ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1999   MAM
1999   Tröckener Kecks
2003   Tröckener Kecks

Biografie Pieter Bon

Pieter Bon begint zijn muzikale carrière als zanger van de Tilburgse band MAM (1982-1995). Na de single Zou Dat Moeten? (1998) onder de naam Volop Violen, brengt hij in september 1999 zijn eerste Nederlandstalige soloalbum Tijd Om Op Te Staan uit. Ook op zijn tweede cd Alles Moet Anders (2003) verzorgt Rick de Leeuw de productie. Eind april 2006 verschijnt Pieter Bons dichtbundel Dit Lijf Weet Van Niets bij uitgever P Pers Publishers, gevolgd door de tweetalige bundel De Betekenis Van Ja/What Yes Means. Pieter Bon is sinds 2010 directeur van de Fontys Academy For Creative Industries en initiatiefnemer van de opleiding International Event, Music & Entertainment Studies (IEMES). Zijn derde album Iedereen Klopt (2011) is een samenwerking met gitarist, componist en producer John Nuyten, eveneens afkomstig uit MAM. Op de cd worden de muzikanten bijgestaan door de jazzmuzikanten Eric van der Westen (contrabas) en Jan Wirken (drums). In 2012 neemt Pieter Bon een duet van het lied 'Lang Ooit' (Bon/Nuyten) op met de Vlaamse troubadour Jan de Wilde. Van de opnames verschijnt een minidocu. Jazz-zangeres Josee Koning neemt in 2012 het lied 'Elektronisch Orgel' (Bon/Nuyten) in het Portugees op. De originele versies van de liedjes staan op het album ‘Iedereen Klopt’. Pieter Bon reist door de jaren heen naar onder meer Hong Kong, Orlando en Ethiopië en verwerkt zijn indrukken in liedteksten die hij per iPhone verstuurt naar John Nuyten. In de zomer en herfst van 2013 neemt het duo in de WedgeView Studio en in Nuytens huis in Tilburg de gezamenlijke cd International Drive op. Het album verschijnt op 6 december 2013. In 2014 verschijnt in samenwerking met rapper Apex Aurilliuz een remix van het nummer 'In Doeken' van het album 'International Drive'. TV-maker Han Peekel maakt er de videoclip bij. Eind 2015 verschijnt in samenwerking met Eddy Zoey de videoclip van 'Dan Grijpt De Pijn’ eveneens van het album ‘International Drive’. Op datzelfde moment verschijnt de geremasterde uitgave van het eerste MAM-album uit 1983, geproduceerd door Henny Vrienten. Het nieuwe album van Pieter Bon & John Nuyten wordt eind 2016 verwacht.

In bezetting van

MAM   zang

Discografie Pieter Bon

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pieter Bon

Audio/Video Pieter Bon

Video Pieter Bon

Kijk Het Beest In De Bek
Kijk Het Beest In De Bek
Pieter Bon Hoe Zoeter K...
Pieter Bon   Hoe Zoeter Kan Het Zijn
Lang Ooit
Lang Ooit
'Dan Grijpt De Pijn' Piet...
'Dan Grijpt De Pijn' Pieter Bon & John Nuyten
Harder Dan Zij Pieter B...
Harder Dan Zij   Pieter Bon & John Nuyten
In Doeken Remix by Pieter...
In Doeken Remix by Pieter Bon featuring Apex Aurilliuz
Harder Dan Zij Pieter B...
Harder Dan Zij   Pieter Bon & John Nuyten
In Doeken Remix by Pieter...
In Doeken Remix by Pieter Bon featuring Apex Aurilliuz
Zat Het Zo van Pieter Bon...
Zat Het Zo van Pieter Bon & John Nuyten
Trailer album Internation...
Trailer album International Drive van Pieter Bon & John Nuyten
Mini docu over studio opn...
Mini docu over studio opname van het lied "Lang Ooit" door Jan De Wilde & Pieter Bon
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
In Doeken Remix by Pieter Bon featuring Apex Aurilliuz

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer