Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

POISON IVY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Poison Ivy

Periode

1978 - 1982

Genre

new wave, punk

Poison Ivy

Poison Ivy is een punk/new waveband uit Utrecht. Twee jaar na de oprichting wordt de band in onderstaande bezetting getekend door het label Mercury. Poison Ivy treedt in 1980 en 1981 op in het Nederlandse clubcircuit en staat in voorprogramma's van onder anderen Fischer-Z en The Jam. Het album Decadence ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jos van de Pavert   zang
Richard Daalmeyer   gitaar
Theo Hendriks   basgitaar
Pieter Vonk   toetsinstrumenten
Cees van Rijn   drums

Overige muzikanten

Peter Huijing   gitaar

Biografie Poison Ivy

Poison Ivy is een punk/new waveband uit Utrecht. Twee jaar na de oprichting wordt de band in onderstaande bezetting getekend door het label Mercury. Poison Ivy treedt in 1980 en 1981 op in het Nederlandse clubcircuit en staat in voorprogramma's van onder anderen Fischer-Z en The Jam. Het album Decadence (met onder meer de single Marilyn) krijgt gemengde reacties in de muziekpers (3 van de 5 sterren in de Hitkrant en een negatieve recensie in Oor). De laatste single is de cover Death Of A Clown ingespeeld met een gewijzigde bandbezetting. Na de ontbinding in 1982 blijft de harde kern van de band samenwerken en musiceren, wat onder meer in 1996 leidt tot het album Colours onder de naam God Be With Us.

Discografie Poison Ivy

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Poison Ivy

Audio/Video Poison Ivy

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer