Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PRONTI & KALMANI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - heden

Genre

DJ, house, pop

Pseudoniemen

Dimorphic, DJ Isaac, P.I.K., Psychonaut

Pronti & Kalmani

Pronti & Kalmani zijn de producers achter wereldhits als dj Jurgen's Better off alone en enkele tracks van de Vengaboys en Alice Deejay. Het duo heeft een grote studio in Den Haag, draait wereldwijd in clubs en is regelmatig op de radio te horen. Kalberg is ook bekend als G-Town ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sebastiaan Molijn   producer
Eelke Kalberg   producer

Genoemd in de biografie van

1996   DJ Jurgen
1999   Vengaboys
2004   Sander Kleinenberg
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Pronti & Kalmani

Pronti & Kalmani zijn de producers achter wereldhits als dj Jurgen's Better off alone en enkele tracks van de Vengaboys en Alice Deejay. Het duo heeft een grote studio in Den Haag, draait wereldwijd in clubs en is regelmatig op de radio te horen. Kalberg is ook bekend als G-Town Madness en Mad-E-Fact, Molijn als Psychonaut.

1997 - 1998

Jeugdvrienden Molijn en Kalberg maken in 1997 hun eerste plaat na enkele jaren samenwerking. De plaat wordt een clubhit en wordt veel gedraaid door dj Jurgen, die het duo in contact brengt met Danski & Delmundo, het producersduo achter de Vengaboys. Ze produceren enkele tracks voor Delmundo's label Violent Records en daarna twee tracks voor het Up & Down-album van de Vengaboys. De Vengaboys worden een enorm succes en zorgt voor de doorbraak van het tweetal.

DJ Jurgen Vengaboys

1999

Inmiddels hebben Molijn en Kalberg een eigen studio in Hilversum, vlak naast de Vengaboys-studio. Naast hun werk voor de Vengaboys scoren ze opnieuw een enorme internationale hit met het door hen geschreven en geproduceerde Better Off Alone van dj Jurgen. Die blijft na enkele optredens toch liever buiten de spotlights, dus wordt de groep omgedoopt tot Alice Deejay.

Alice Deejay DJ Jurgen

2000

De Alice Deejay singles Back In My Life en Will I Ever halen wereldwijd hoge noteringen in de charts. In juni 2000 wint het duo de Britse Dancestar 2000 award, die dat jaar voor het eerst wordt uitgereikt. In Amerika haalt Alice Deejay de top 30 van de Billboard single top 100. Eind dat jaar komt Celebrate My Love in de Nederlandse charts en verschijnt het album Who Needs Guitars Anyway, dat in Amerika en in Engeland meer dan 500.000 stuks verkoopt en goud wordt.
Pronti & Kalmani produceren de onderstaande albumtracks:
Alice Deejay - Fairytales (Violent Records)
Vengaboys - Movin' Around (Violent Records)
Vengaboys - Ho Ho Vengaboys! (Violent Records)
Vengaboys - Get Down (Violent Records)
Vengaboys - I Love What Y'r Doing To Me (Violent Records)
Ze zijn verantwoordelijk voor de onderstaande remixes:
P.I.K. (Pronti, Isaac and Kalmani) - Speakerfreak (Speakerfucking remix) (Combined Forces)
Alice Deejay - Celebrate Our Love (Violent Records)
Alice Deejay - Will I Ever (Violent Records)
Alice Deejay - Back In My Life (Pronti & Kalmani Club Dub) (Violent Records)
Alice Deejay/DJ Jurgen - Better Off Alone (Vocal Clubmix) (Violent Records)
Alice Deejay/DJ Jurgen - Better Off Alone (Pronti & Kalmani Vocal Remix) (Violent Records)
Alice Deejay/DJ Jurgen - Better Off Alone (Pronti & Kalmani Club Dub) (Violent records)
Vengaboys - Boom Boom Boom Boom (Violent Records)
Signum Ft. Scott Mac - Coming On Strong (Jinx Records)
Mark Van Dale & Enrico - Recordable Feelings (Massive Drive Records)
Ayla - Ayla (EMI)
Dinaz & Martinez - All Night Broken Beats (Violent Records)
King Of House - Speed (Violent Records)
Nitro - Le Plaisir (Violent Records)
Solid Sessions - Janeiro remixes (Combined Forces)
Taylor/Anomaly/Calling your name (Pronti & Kalmani remix) (Captivating Records)

2001 - 2002

De Pronti & Kalmani-track Speakerfreak scoort in diverse charts, en het duo gaat opnieuw touren in Amerika. Na hun tour bouwen ze hun eigen KaMo studio in Den Haag. Tegelijkertijd mixen ze wekelijks de dance charts op radio 538 met dj Isaac. Aan het eind van het jaar zet zangeres Judy een punt achter Alice Deejay. Ze presenteert het kinderprogramma Wensdagmiddag en Taai Taai TV op kinderzender Nicklelodeon.

2004 - 2005

Het duo begint met zangeres/danseres Ilze Lankhaar de groep Candee Jay. De zangeres treedt op met twee danseressen en lijkt in format en sound erg op Alice Deejay. De singles worden bescheiden hitjes, het album Electrifying flopt. Ook maken zij samen met Sander Kleinenberg remixes voor o.a. Janet Jackson en Justin Timberlake.

Sander Kleinenberg

2007

Het producers duo vormt samen met DJ Jeffrey Sutorius het trancecollectief Dash Berlin. In de Top100 DJ Poll van het Britse DJMag komt Dash Berlin meerdere malen in de top 10.

Dash Berlin

Discografie Pronti & Kalmani

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Pronti & Kalmani

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer