Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REDNOSE DISTRIKT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1999 - heden

Genre

techno

Rednose Distrikt

Rednose Distrikt bestaat uit de Amsterdamse producers Aardvarck (Mike Kivits) en Steven de Peven (Steven van Hulle). Het duo experimenteert met broken beat, techno en samples uit soul, jazz en latin.
Volledige biografie...

Bezetting

Steven van Hulle   elektronica, producer
Mike Kivits   elektronica, producer

Overige muzikanten

Jacob Otten   elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

2005   Aardvarck
2006   Benny Sings

Biografie Rednose Distrikt

Rednose Distrikt bestaat uit de Amsterdamse producers Aardvarck (Mike Kivits) en Steven de Peven (Steven van Hulle). Het duo experimenteert met broken beat, techno en samples uit soul, jazz en latin.

1999 - 2002

Rednose Distrikt begint als een samenwerking tussen de Amsterdamse producers Kid Sublime (Jacob Otten) en Steven de Peven (Steven van Hulle). Na het vertrek van Kid Sublime neemt Aardvarck (Mike Kivits) diens plaats in.

2003

Het debuutalbum Iller Dan Je Ouders (2003) bevat gastbijdragen van zangeres Lady Alma en toetsenist Stefan Schmid (Zuco 103) en remixen door Dominic Stanton en Spacecadets. De plaat wordt ook uitgebracht in Japan. Het optreden in juni tijdens VPRO's radioprogramma Club 3voor12 bestaat uit gepraat door komediant Koos Werkeloos en een drumsolo. De humoristisch bedoelde set wordt niet gewaardeerd en de programmamakers draaien Rednose Distrikt na acht minuten weg.

Zuco 103

2005

Het album Euh is een samenwerking met zanger Benny Sings (Tim van Berkestijn). Het duo organiseert elke woensdag een avond in de Amsterdamse club Bitterzoet aan de Spuistraat.

Benny Sings

2006

In februari reist Rednose Distrikt naar Cuba om daar aan een album te werken met locale muzikanten. Een verslag van deze reis wordt in oktober uitgezonden op Nederland 3. Steven de Peven is ook actief met het multimediacollectief PIPS:lab.

2007

Rednose Distrikt heeft vier jaar gewerkt aan het album POES (22 mei). Het album bevat bijdragen van o.a. Benny Sings, Deborah Jordan (4HERO) en Mocky (Jamie Lidell). Studenten van de Gerrit Rietveld Academie maken videoclips voor de single Your Shit. De beste video belandt op het album.

2008

Op 25 januari presenteert Rednose Distrikt samen met het DJ-collectief in de Amsterdamse Sugarfactory een clubnacht rondom oude en hedendaagse latin. Steven de Peven speelt op die avond als DJ en bassist in een gelegenheidsformatie met jazzpianist Ramón Valle, drummer Liber Torriente, percussionist Jos de Haas (New Cool Collective) en zangeres Raffaëla Herbert (Future Groove Express).

Future Groove Express New Cool Collective

Discografie Rednose Distrikt

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rednose Distrikt

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer