Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RENE ENGEL GROUP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - heden

Genre

fusion

René Engel Group

De René Engel Group is een fusionband rondom drummer René Engel. Hij speelt als sessiemuzikant mee tijdens concerten en op platen van onder meer Herman Brood, Shawn Lane, Nippy Noya, Jazz Sick (met onder anderen Mike Stern en Danny Gottlieb), Hans Dulfer, Philip van Endert en The Buffoons. Engel is ...
Volledige biografie...

Bezetting

René Engel   drums

Overige muzikanten

Coen Molenaar   toetsinstrumenten
David de Marez Oyens   basgitaar
Richard Hallebeek   gitaar

Genoemd in de biografie van

1998   Richard Hallebeek
2009   David de Marez Oyens
2009   Richard Hallebeek

Biografie René Engel Group

De René Engel Group is een fusionband rondom drummer René Engel. Hij speelt als sessiemuzikant mee tijdens concerten en op platen van onder meer Herman Brood, Shawn Lane, Nippy Noya, Jazz Sick (met onder anderen Mike Stern en Danny Gottlieb), Hans Dulfer, Philip van Endert en The Buffoons. Engel is winnaar van de Yamaha Best Musician Award en geeft les aan het ArtEZ Conservatorium en de Popacademie te Enschede. Hij maakt aan het begin van de jaren '00 ook een paar jaar deel uit van de band Thin Line met onder meer zangeres Bettie Patawala. De René Engel Group maakt een melodieuze, energieke en ritmische mix van rock, jazz, latin en wereldmuziek met ruimte voor improvisatie.

Discografie René Engel Group

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video René Engel Group

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer