Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RIMER LONDON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rimer London in 2010

Periode

2007 - heden

Genre

house, Italo, techno

Rimer London

Rimer London is Rimer Veeman, geboren en getogen in het Friese dorp Oostermeer en zoon van een folkmuzikant. Beïnvloed door Sly Stone, Yellow Magic Orchestra, acid house, Giorgio Moroder en Kraftwerk, begint hij met hulp van een synthesizer, twee taperecorders en een drummachine muziek op te nemen. Hij speelt in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rimer Veeman   elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

2009   Daily Bread

Biografie Rimer London

Rimer London is Rimer Veeman, geboren en getogen in het Friese dorp Oostermeer en zoon van een folkmuzikant. Beïnvloed door Sly Stone, Yellow Magic Orchestra, acid house, Giorgio Moroder en Kraftwerk, begint hij met hulp van een synthesizer, twee taperecorders en een drummachine muziek op te nemen. Hij speelt in meerdere (Friese) bands en produceert onder meer platen van de Nederlandstalige reggaeband Luie Hond. In Amsterdam vormt hij samen met Bas Bron (Bastian) de electrogroep Comtron. De release van het album Follow The Money (2007) leidt onder meer tot een voorprogramma van Kraftwerk. In hetzelfde jaar verschijnt bij Magnetron Music zijn eerste solo-EP Sugar Booger onder de naam Rimeroni Vumani. Rimer London maakt ook deel uit van de speelse electro-popgroep Le Le, samen met ontwerper Parra en rapper/zanger Faberyayo van De Jeugd Van Tegenwoordig. Op zijn eigen, digitaal uitgebrachte Intercity EP laat de producer zijn voorkeur horen voor Italo en techno. Zijn titelloze debuutalbum (april 2011) bevat daarnaast pop, dub, wave en house. De eerste single van het album is Love Dagger met vocalen van de Zuid-Afrikaanse zangeres Cata Pirata. London produceert in 2012 het tweede album Iterum van new waveband Daily Bread.

Discografie Rimer London

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rimer London

Audio/Video Rimer London

Video Rimer London

Coffin Poser
Coffin Poser
Rimer London - Squaring T...
Rimer London - Squaring The Triangle
Rimer London featuring Ca...
Rimer London featuring Cata.Pirata - Love Dagger
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Rimer London - Squaring The Triangle

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer