Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB JANSZEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rob Janszen

Periode

1988 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, pop, zang

Rob Janszen

Vertolker van het Nederlandstalige lied. Hij richt in 1982 het musicalgezelschap Pluche & Plastic op waarmee hij jarenlang in theaters optreedt. In 1988 begint hij een solocarrièrre en maakt hij daarnaast deel uit van de Franse groep Michel Fugain & Le Big Bazar. In 1992 neemt hij deel aan het ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Rob Janszen

Vertolker van het Nederlandstalige lied. Hij richt in 1982 het musicalgezelschap Pluche & Plastic op waarmee hij jarenlang in theaters optreedt. In 1988 begint hij een solocarrièrre en maakt hij daarnaast deel uit van de Franse groep Michel Fugain & Le Big Bazar. In 1992 neemt hij deel aan het National Songfestival met het door Henk Hofstede geschreven lied Net Als Een Kind. Hij eindigt op de derde plaats. Met de singles Hoe Is Het Mogelijk (1990) en Terschelling (1996) scoort hij bescheiden hits. In de jaren '00 maakt hij deel uit van The XS Lounge, een dansbaar 'trendy entertainmentconcept' bestaand uit een DJ, dansers, projecties en een lichtshow, samen met DJ Aiko, Ron Middelhoven (saxofoon, fluit) en Ronald Seerden (gitarist, producer).

In bezetting van

The XS Lounge   zang

Discografie Rob Janszen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rob Janszen

Audio/Video Rob Janszen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer