Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB MOSTERT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rob Mostert in 2010

Periode

1965 - heden

Genre

accordeon, orgel

Online

Officiële website

Rob Mostert

Rob Mostert (Edam, 1965) uit het Noord-Hollandse Middelie is een virtuoze bespeler van het Hammondorgel. Hij begint op zijn achtste orgel te spelen en raakt geïnspireerd door een plaat van de Amerikaanse jazzorganist Jimmy Smith die hij vindt in de collectie van zijn ouders. Andere inspiratiebronnen zijn Jimmy McCriff, Johan ...
Volledige biografie...

Instrumenten

accordeon, orgel

Overige muzikanten

Karin Wartenbergh   zang
Chris Strik   drums
Tom Klein   gitaar

Biografie Rob Mostert

Rob Mostert (Edam, 1965) uit het Noord-Hollandse Middelie is een virtuoze bespeler van het Hammondorgel. Hij begint op zijn achtste orgel te spelen en raakt geïnspireerd door een plaat van de Amerikaanse jazzorganist Jimmy Smith die hij vindt in de collectie van zijn ouders. Andere inspiratiebronnen zijn Jimmy McCriff, Johan Sebastian Bach, Herbie Hancock, Oscar Peterson, Billy Preston, Stevie Wonder en Jack McDuff. Mostert studeert in 1988 af op het Alkmaars Conservatorium. Hij speelt in kermisbandjes (onder meer in een incarnatie van Jen Rog uit Volendam en het daaruit voortvloeiende X-Rog) en richt de band B-3 op, vernoemd naar het model Hammond B-3 uit 1959. Daarnaast heeft hij een muziekschool in Edam. Mostert tourt met zangeres Lils Mackintosh (winnares Edison Jazz) en speelt ook mee op haar album About Crazy. Hij speelt ook samen met gitarist Jan Akkerman en trompettist Saskia Laroo. In februari 2010 neemt hij met zijn kwartet (drummer Chris Strik, gitarist Tom Klein en zangeres Charlotte Coppola.) een sessie op in Englewood Cliffs te New Jersey in de studio van geluidstechnicus Rudy Van Gelder. Eind 2010 gaat de organist het theater in met het programma Heartbeat Of The Hammond waarbij hij muziek combineert met video’s van kunstenaar Jaap Drupsteen. Hij wordt op het podium terzijde gestaan door Klein, Strik en zangeres Karin Wartenbergh.

In bezetting van

Blauwe Bus   accordeon
Jen Rog   toetsinstrumenten
X-Rog   toetsinstrumenten

Discografie Rob Mostert

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rob Mostert

Audio/Video Rob Mostert

Video Rob Mostert

rob mostert jazz sessions...
rob mostert jazz sessions met jan akkerman
ROB MOSTERT HAMMOND GROUP...
ROB MOSTERT HAMMOND GROUP - Heartbeat Of The Hammond - try out
ROB MOSTERT @ Radio 6 "Ha...
ROB MOSTERT @ Radio 6 "Hammond battle" Soundcheck
The D.O.G. - ROB MOSTERT
The D.O.G. - ROB MOSTERT
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
ROB MOSTERT HAMMOND GROUP - Heartbeat Of The Hammond - try out

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer