Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB ORLEMANS & HALF PAST MIDNIGHT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rob Orlemans & Half Past Midnight

Periode

1995 - heden

Genre

blues, bluesrock

Online

Officiële website
Officiële website

Pseudoniemen

Curtis Knight & Half Past Midnight

Rob Orlemans & Half Past Midnight

Rob Orlemans & Half Past Midnight behoort tot de top van de Nederlandse bluesrock. Ook in het buitenland bouwt het trio een fanschare op dankzij optredens in o.a. België, Duitsland en de Verenigde Staten. In de jaren negentig wordt Half Past Midnight enige jaren versterkt door vocalist Curtis Knight, de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Piet Tromp   basgitaar
Rob Orlemans   gitaar
Ernst Van Ee   drums

Overige muzikanten

Tenny Tahamata   basgitaar
Yuri Yeryomin   drums
Han Neijenhuis   drums

Genoemd in de biografie van

2004   The Breeze

Biografie Rob Orlemans & Half Past Midnight

Rob Orlemans & Half Past Midnight behoort tot de top van de Nederlandse bluesrock. Ook in het buitenland bouwt het trio een fanschare op dankzij optredens in o.a. België, Duitsland en de Verenigde Staten. In de jaren negentig wordt Half Past Midnight enige jaren versterkt door vocalist Curtis Knight, de ontdekker van Jimi Hendrix. Het trio neemt in 2002 een concert op in Chicago dat een jaar later wordt uitgebracht op het album Live In Chicago. Het studioalbum Libertyville uit 2006 verschijnt ook in de Verenigde Staten en Japan.

1967 - 1982

Rob Orlemans (Tiel, 5 oktober 1957) start op tienjarige leeftijd met gitaar, geïnspireerd door gitaristen als Jimi Hendrix, John Lee Hooker en Muddy Waters. Vanaf zijn achttiende speelt hij in bands. Orlemans' eerste belangrijke band is de alternatieve rockgroep Conus waar hij tot en met 1980 deel van uitmaakt. Van Conus verschijnt in 1979 de track Boomchicks op het verzamelalbum A Maiden Effort. Daarna maakt de gitarist twee jaar deel uit van de band Sprinter waarmee hij een livealbum opneemt dat echter niet wordt uitgebracht.

1983 - 1985

Met zijn stevige rockband R F B brengt Rob Orlemans de single Hold On The Line/Heartbreakin' Woman (1985) uit op het label Ivory Tower. De tracks If I Could Do It Again en Stuck komen in 1982 terecht op een verzamelelpee van Varagram en het nummer Can't Find My Way (geschreven samen met Jos Veldhuizen van Flavium en Teaser) staat op de maxisingle Metal Power 4 (1984).

Flavium Teaser

1988 - 1993

Orlemans schrijft de muziek bij de korte horrorfilm Half Past Midnight (1988) van scenarist/regisseur Wim Vink. De titel van de film wordt begin jaren negentig ook de naam van Orlemans' eigen band.

1994 - 2001

Tot aan zijn overlijden in 1999 is Curtis Knight, de ontdekker van Jimi Hendrix, de leadzanger van Half Past Midnight. Onder de naam Curtis Knight & Half Past Midnight verschijnen de albums Mean Green (1995) en On The Road Again (1996). Daarna gaat de band weer verder als driemansformatie met naast gitarist/zanger Rob Orlemans drummer Yuri Yeryomin en bassist Tenny Tahamata.

2002 - 2005

Half Past Midnight gaat voort onder de langere bandnaam Rob Orlemans & Half Past Midnight. Het trio doet een Amerikaanse tournee en neemt een livealbum op tijdens het afsluitende optreden in Chicago. Live In Chicago (2003) komt uit bij het label Savage uit Libertyville, Illinois en wordt positief ontvangen door pers en publiek.

2006 - 2007

Rob Orlemans & Half Past Midnight Libertyville (2006) is gedeeltelijk in Nederland en in de Paragon Studio's te Chicago opgenomen. De cd komt uit bij Silvercoast/Coast to Coast. In Amerika verschijnt het album bij Grooveyard Records en snel na de Japanse release BSMF Records in april 2007 komt de plaat terecht op de vierde plaats in de Japanse bluescharts. In maart 2006 neemt Han Neijenhuis de drumstokken over van Yuri Yeryomin. Precies een jaar later wordt Ernst van Ee (Highway Chile, Vengeance, Helloise, Lana Lane) de vaste drummer en is Piet Tromp de vaste bassist. De dvd Open The Cage is een registratie van het optreden in Estrado te Harderwijk op 26 mei 2007.

Helloïse Highway Chile Vengeance

2008 - 2009

Het album Into The Spirit (2009) bevat gastbijdragen van Tonny van de Bosch op mondharmonica.

2010 - 2012

Half Past Midnight treedt veel op in Nederland, maar is ook met grote regelmaat te zien in België en Duitsland met concerten in onder anderen Poppel (mei 2010), Wuustwezel (april 2010), Krefeld-Uerdingen (december 2010), Krefeld (mei 2011), Hildburghausen en Arnstadt (februari 2012).

2013

Op het album Highway Of Love zijn gastbijdragen te horen van gitarist Julian Sas, onder meer op slidegitaar in het nummer Night Bird. De plaat bevat drie bewerkingen van bestaande nummers: It’s All Over Now van The Rolling Stones, Hear Me Calling van Alvin Lee en de rockklassieker Bony Moronie van de Amerikaanse zanger Larry Williams (1935-1980).

Julian Sas

Discografie Rob Orlemans & Half Past Midnight

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rob Orlemans & Half Past Midnight

Audio/Video Rob Orlemans & Half Past Midnight

Video Rob Orlemans & Half Past Midnight

Rob Orlemans & Half Past ...
Rob Orlemans & Half Past Midnight - Highway Of Love Promo
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Rob Orlemans & Half Past Midnight - Highway Of Love Promo

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer