Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROBERT SWARTZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Robert Swärtz

Robert Swärtz, de jongere broer van Wally Swärtz, speelde in de jaren 60 in de Haagse Beatband The Pirates onder andere met Jaap Eggermont (drums, later Golden Earrings en producer van o.a. Stars on 45) en Aat den Dulk op gitaar (pianist op de eerste Golden Earrings single That Day).
Volledige biografie...

Biografie Robert Swärtz

Robert Swärtz, de jongere broer van Wally Swärtz, speelde in de jaren 60 in de Haagse Beatband The Pirates onder andere met Jaap Eggermont (drums, later Golden Earrings en producer van o.a. Stars on 45) en Aat den Dulk op gitaar (pianist op de eerste Golden Earrings single That Day). Robert Swärtz is medeoprichter van The King Bees (1964) waaruit de Haagse beatband The Incrowd is ontstaan. In 1982 heeft Robert Swärtz Checkpoint Showband opgericht. Deze band was de eerste Tour Of Duty band (met shows in de oorlogsgebieden) die voor Ministerie van Defensie optredens heeft verzorgd in Bosnië, Egypte (Sinaï) en Cyprus. Checkpoint Showband, onder contract bij het voormalige bookings kantoor Gerard van der Kolk, heeft ook op bijna alle podia in Nederland opgetreden en heeft onder meer Albert West en vele andere artiesten muzikaal begeleid.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Robert Swärtz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer