Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROOIE WAAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2011 - heden

Genre

experimenteel, Nederlandstalig, noise

Online

Facebook
Officiële website

Rooie Waas

Rooie Waas is een Nederlandstalige elektronische band, in 2011 gevormd door de Nederlandse vocalist Gijs Borstlap en de Finse muzikant Mikael Szafirowski. Het debuutalbum Het Is Maar Een Constatering, dat in 2012 verschijnt bij het label Narrominded, bevat zware, repeterende, vervormde elektronische ritmes gekoppeld aan noise en gedeclameerde poëzieflarden. De ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gijs Borstlap   gitaar, zang
Mikael Szafirowski   elektronica

Overige muzikanten

Ofir Klemperer   synthesizer
Jesse Meijer   drums
Oscar Jan Hoogland   klavichord, synthesizer
Renato Fereirra   saxofoon
Gerri Jäger   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rooie Waas

Rooie Waas is een Nederlandstalige elektronische band, in 2011 gevormd door de Nederlandse vocalist Gijs Borstlap en de Finse muzikant Mikael Szafirowski. Het debuutalbum Het Is Maar Een Constatering, dat in 2012 verschijnt bij het label Narrominded, bevat zware, repeterende, vervormde elektronische ritmes gekoppeld aan noise en gedeclameerde poëzieflarden. De plaat laat invloeden horen van onder meer het Finse Pan Sonic en het vroege werk van de Amerikaanse band Swans. Het duo structureert de experimentele muziek op een traditionele popmanier. Live worden Borstlap en Szafirowski versterkt door muzikanten uit de Nederlandse improvisatiejazz met bijdragen van Gerri Jager (drums) en Ofir Klemperer (Korg MS-20) en wisselende gastbijdragen van Yedo Gibson (saxofoon), Renato Fereirra (saxofoon), Oscar Jan Hoogland (klavechord, Moog) en Jesse Meijer (drums). In 2014 verschijnt het album Nu en staat de goep onder andere op Lowlands en organiseren zij hun eigen Rooie Waas Weekend in Amsterdam.

Discografie Rooie Waas

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rooie Waas

Audio/Video Rooie Waas

Video Rooie Waas

Rooie Waas // Doe Niet Zo...
Rooie Waas // Doe Niet Zo Moeilijk
Rooie Waas : Ja, dus?
Rooie Waas : Ja, dus?
ROOIE WAAS // ZIT JE LEKK...
ROOIE WAAS // ZIT JE LEKKER IN JE VEL?
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Rooie Waas // Doe Niet Zo Moeilijk

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer