Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROSEMARY'S BABY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - 1994

Genre

funk, rock

Rosemary's Baby

Limburgse hardrock/funk-formatie voortgekomen uit Grote Prijs-winnaar Gin on the Rocks.
Volledige biografie...

Bezetting

R.Yen Meulemann   toetsinstrumenten
Gino Taihuttu   gitaar
Geert van Niekerken   drums
Tim Hoeymakers   basgitaar
Mario Nagtzaam   zang

Overige muzikanten

Teddy Lekatompessy   percussie
Martin Knapen   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1993   Gin on the Rocks
1994   Gin on the Rocks
2006   Julya Lo'ko

Biografie Rosemary's Baby

Limburgse hardrock/funk-formatie voortgekomen uit Grote Prijs-winnaar Gin on the Rocks.

1993

Voormalige Grote Prijs-winnaar Gin on the Rocks ligt op haar gat. Gino Taihuttu, Meuleman en Geert van Niekerken gaan verder met de funky formatie Rosemary's Baby.

1994

Rosemary's Baby brengt in eigen beheer de cd Funky Revolution uit. Veel platenmaatschappijen tonen interesse, maar dat leidt niet tot een platencontract.

1995

Vlak na het uitbrengen van de cd-single Higher Into The 90's verlaat Zanger Nagtzaam om prive-redenen de band.

2000

Na lange stilte komt Rosemary's Baby terug in de aandacht. Het nummer Free Like A Gipsy wordt uitgekozen voor de internationale compilatie MP3.com's Worldwide Music CD. Het album Funky Revolution uit 1994 wordt opnieuw en ditmaal wereldwijd uitgebracht via het Nederlandse onafhankelijke label Cornpop. De band speelt in april op de muziekbeurs Nemo 2000 in Bosten. Een nieuwe cd is in de maak.

2001

Downloader is een dance-projekt van Rosemary's Baby. De nadruk bij deze band ligt op funky disco. Gino Taihuttu vormt samen met zanger Boris het duo Sofuja waarmee hij in Spanje een twintigtal optredens doet.

Downloader Sofuja

2003

Drummer Geert van Niekerken speelt vanaf 2003 djembé in het trio De Nieuwe Blijdschap.

De Nieuwe Blijdschap

2007

Gino Taihuttu en Mario Nagtzaam brengen als Rosemary's Baby in het najaar een tweede album uit. Toetsenist Mike Roelofs levert bijdragen. De videoclip bij het nummer Yo-Yo is in de zomer opgenomen op Ibiza. Taihuttu werkt aan zijn eerste soloplaat Silencia met daarop elf akoestische instrumentale gitaartracks. Het album Angels & Souldiers is een samenwerking tussen de gitarist en zangeres Julya Lo'ko.

Julya Lo'ko

2008

Van Gino Taihuttu verschijnt in mei in eigen beheer, en in co-productie met Martijn Alsters, het soloalbum Lament Valley Tales.

Discografie Rosemary's Baby

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rosemary's Baby

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer