Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROSEMARY'S SONS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rosemary's Sons

Periode

1998 - heden

Genre

rock

Rosemary's Sons

Band uit Breda die in 2002 een succesvol debuutalbum aflevert met melodieuze pop/rock muziek.
Volledige biografie...

Bezetting

Maarten van Damme   gitaar
Ad Van Halteren   basgitaar
Martijn Hagens   gitaar, zang
Thomas Lina   toetsinstrumenten
Bart Herber   drums

Genoemd in de biografie van

2000   Oscar Holleman
2002   Abel
2003   Ilse DeLange
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rosemary's Sons

Band uit Breda die in 2002 een succesvol debuutalbum aflevert met melodieuze pop/rock muziek.

1998

Rosemary's Sons De jeugdvrienden Ad en Martijn maken al jarenlang muziek in verschillende bands (onder meer Wild At Heart). Samen met drummer Bart richten zij in het najaar van 1998 Rosemary's Sons op. De groep wint in Breda meteen een lokale bandcompetitie.

1999 - 2000

Toetsenist Thomas Lina versterkt de groep. De band brengt de in eigen beheer opgenomen cd Misery Loves Company uit, die al snel de aandacht van een aantal platenmaatschappijen trekt. Rosemary's Sons treedt veel op en is in Breda en omstreken een populaire groep aan het worden.

2001

Rosemary's Sons Warner Music tekent Rosemary's Sons. Onder leiding van producer Oscar Holleman (o.a. Krezip, Within Temptation en Heideroosjes) wordt een begin gemaakt met de opnamen van het debuutalbum All In Hand. De single Fall From Grace komt in augustus uit en krijgt veel airplay. De groep speelt op het Lowlands festival en later dat jaar ook op Pepsi Pop. In het najaar verlaat gitarist Maarten van Damme de eveneens uit Breda afkomstige band Abel en treedt toe tot Rosemary's Sons. In december maakt Rosemary's Sons deel uit van de alter@tour met Zita Swoon en Beef! en staat de groep in het voorprogramma van The Cranberries in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Abel Beef! Heideroosjes Krezip Within Temptation

2002

In januari speelt Rosemary's Sons op Eursonic Noorderslag in Groningen. Op 23 april komt de cd All In Hand uit, waarop twaalf pakkende pop/rock songs staan in de stijl van Bruce Springsteen en John Mellencamp. Op de plaat zijn gastbijdragen te horen van zangeres Ilse DeLange en René van Barneveld (ex-Urban Dance Squad). All In Hand krijgt overwegend goede kritieken en komt al snel de Album Top 100 binnen. De single Shine (waarop ook Ilse DeLange is te horen) wordt veel gedraaid op radio en televisie en de band treedt veel op in het clubcircuit en op de zomerfestivals. In juni wordt bekend dat Rosemary's Sons één van de tien acts is die een Essent Award krijgen. Half juni verschijnt de tweede single, de ballad Up All Night.

Ilse DeLange Urban Dance Squad

2003

Rosemary´s Sons worden genomineerd voor een Edison als Beste Nieuwe Band van 2002. De band speelt vanaf eind mei in het voorprogramma tijdens de Clean Up tournee van Ilse DeLange.

Ilse DeLange

2004

Vanwege bezuinigingsmaatregelen schrapt Warner Music Benelux 20 procent van de arbeidsplaatsen en stoot de platenmaatschappij de Nederlandse acts af waaronder Rosemary's Sons. Volgens directeur Albert Slendebroek zal het bestaande contract met de band worden gerespecteerd en zal Warner een faire en passende regeling treffen. Ondanks deze tegenslag gaat de band in april door met de opnamen van het nieuwe album.

2005

Rosemary's Sons Het langverwachte derde album St Eleanor's Park verschijnt op 11 april bij platenmaatschappij V2 Records. De plaat is geproduceerd door Oscar Holleman. Gitarist Maarten van Damme speelt ook in de bands Benkhof en Dearhunter.

Benkhof Dearhunter Oscar Holleman

2007 - 2008

Rosemary's Sons werkt aan een volgend album. Het nummer How About It krijgt bij Omroep Brabant in 2008 al airplay. In oktober van dat jaar tekent de band een platencontract bij CNR Entertainment. Een maand later speelt Rosemary's Sons tweemaal in het voorprogramma van Stevie Ann, op 6 november in 013 te Tilburg en 8 november in Paradiso Amsterdam. Drummer Maarten van Damme zit ook in de begeleidingsband van de zangeres.

Stevie Ann

2009

Stevie Ann levert op het album Home Sweet Home een gastbijdrage in het duet Perfect. JW Roy zingt mee in de nummers Thin Line en Mary-Ann. De cd-presentatie vindt op 10 april plaats in de Melkweg te Amsterdam. Op Home Sweet Home keert de band terug naar Amerikaanse rootsrock.

JW Roy

Discografie Rosemary's Sons

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rosemary's Sons

Audio/Video Rosemary's Sons

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer