Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SPACE 7

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

SPACE 7 in 1973

Periode

1966 - 1975

Genre

pop

Pseudoniemen

Space Seven

SPACE 7

Amsterdamse formatie opgericht door straatvrienden Fred Friskes, Ruud Mulder en Sjaak Bijman uit Amsterdam-Geuzenveld. Spelen vanaf 1968 in met name het Amsterdamse club- en dancingcircuit. Eerst als coverband (o.a. Them, Maskers, Beegees, Allman Brothers), later met meer eigen repertoire. Na het uiteenvallen van de band richten Mulder en Elbersen in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ruud Mulder   gitaar, zang
Hans Elbersen   fluit, gitaar, piano, zang
Fred Friskes   basgitaar, zang
Sjaak Bijman   gitaar, zang

Overige muzikanten

Rini van Zoolingen   fluit, mondharmonica, zang
Peter Swinkels   drums
Dennis Plantenga   drums
Martin Peereboom   gitaar

Genoemd in de biografie van

1975   Spargo

Biografie SPACE 7

Amsterdamse formatie opgericht door straatvrienden Fred Friskes, Ruud Mulder en Sjaak Bijman uit Amsterdam-Geuzenveld. Spelen vanaf 1968 in met name het Amsterdamse club- en dancingcircuit. Eerst als coverband (o.a. Them, Maskers, Beegees, Allman Brothers), later met meer eigen repertoire. Na het uiteenvallen van de band richten Mulder en Elbersen in 1975 samen met zanger Ellert Driessen de hitgroep Spargo op.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's SPACE 7

Audio/Video SPACE 7

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer