Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SAN ANDREAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

San Andreas

Periode

2004 - heden

Genre

emo

Online

Officiële website

San Andreas

San Andreas is een emocoreband uit Rotterdam die binnen een half jaar met zijn debuutalbum The Lover Kills in Europa hoge ogen gooit. In het voorjaar van 2006 doet de band een eerste Amerikaanse tournee.
Volledige biografie...

Bezetting

Robert Mol   gitaar
Peter Mol   gitaar
Jeroen Jacquet   drums, zang
Stephan Kruithof   zang
Roger   basgitaar

Overige muzikanten

Hugo Spruijt   basgitaar
Christiaan Stijnen   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2006   The Apers

Biografie San Andreas

San Andreas is een emocoreband uit Rotterdam die binnen een half jaar met zijn debuutalbum The Lover Kills in Europa hoge ogen gooit. In het voorjaar van 2006 doet de band een eerste Amerikaanse tournee.

2004 - 2005

Stephan Kruithof (alias Sopo) zingt in de band Soporific en is als roadie actief voor onder meer The Apers, Face Tomorrow en Green Lizard. Na Soporific bouwt hij met San Andreas binnen korte tijd een stevige livereputatie op met een combinatie van emo, screamo en hardcore. Ondanks het luide karakter van de muziek nemen de bandleden het debuutalbum thuis op in hun slaapkamers. Alleen voor de drums gaat de band de studio in. Voordat The Lover Kills verschijnt, doet San Andreas in de laatste week van februari 2005 een eerste tournee door Groot-Brittannië. De cd levert zeer enthousiaste recensies op. Muziekblad Oor noemt The Lover Kills een 'volwassen emocoreplaat' en Aardschok spreekt van 'een prachtproductie' en van 'perfecte songs vol uitspattingen, maar ook vol juist geplaatste emotie en harmonie'. De tweede Britse tournee volgt in juli met 22 shows in drie weken door Engeland en Schotland. In eigen land doet de band in 2005 ongeveer 100 optredens, zowel in kraakpanden, pubs en jongerencentra als op groter podia als Melkweg, Nighttown en 013, en op festivals als Artquake en Wantijpop. San Andreas deelt het podium met onder meer Green Lizard, Face Tomorrow, Emanuel en Colour of Fire. In november 2005 sluit Squash Records, het eigen label van de band, een wereldwijde deal met het Duitse CM Distro

Face Tomorrow Green Lizard The Apers

2006

San Andreas San Andreas speelt in januari in de Oosterpoort op het podium van 3voor12 tijdens het festival Noorderslag. Dankzij de wereldwijde distributie van de debuutplaat kan de band op tournee door Duitsland en Oostenrijk en staat er in de maanden maart en april een eerste tournee gepland door de Verenigde Staten. San Andreas is één van de Nederlandse groepen die op de muziekconventie SXSW in Austin Texas staat.

2007

Zanger Sopo en bassist Roger maken ook deel uit van The Hot Stewards, een glamrockband die een eigen draai geeft aan hits uit de jaren tachtig van o.a. Wham, Kim Wilde, Rick Astley en Bronski Beat, zoals te horen op het album Cover Up.

2008

Na twee en een halfjaar intensief touren verschijnt in het najaar het tweede album Man Or Monster. De plaat is geproduceerd door René van der Zee (Cooper) en opgenomen en gemixt door voormalige San Andreas-bassist Christiaan Stijnen, die ervoor zorgen dat de energie van de optredens ook in de studio wordt vastgelegd. Man Or Monster wordt in de Verenigde Staten gemasterd door Alan Douches (o.a. Mastodon, Converge, Sepultura) en komt uit op het Britse label Lockjaw Records. Eind november gaat de band voor de vierde keer in haar bestaan op tournee door Groot-Brittannië.

Cooper

2009

Eind maart gaat de band opnieuw naar Engeland voor optredens in Bridgend, Oxford, Worcester, Derby en Kettering. De single Leave Teddy wordt digitaal opnieuw uitgebracht en ter promotie naar Britse radiozenders gestuurd. Jeroen Jaquet brengt samen met gitarist Reinier Vermeulen (Elle Bandita, ex- Solaire, ex-A Fire From Above) onder de naam The New Media een eerste EP uit.

The New Media

Discografie San Andreas

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's San Andreas

Audio/Video San Andreas

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer