Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SANDRA & ANDRES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit: Vijf jaar Sandra & Andres, NOS 1973 (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

1966 - 1975

Genre

MOR, pop, songfestival

Sandra & Andres

Sandra & Andres is een duo met Indische achtergrond dat in de jaren zeventig grote hits scoort. Daarna start Reemer een solocarrière en gaat Holten verder met verschillende nieuwe zangpartners.
Volledige biografie...

Bezetting

Andres   componist, zang
Sandra Reemer   zang

Genoemd in de biografie van

1945   Ad Kraamer
1945   Marc Winter
1968   Sandra Reemer
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Sandra & Andres

Sandra & Andres is een duo met Indische achtergrond dat in de jaren zeventig grote hits scoort. Daarna start Reemer een solocarrière en gaat Holten verder met verschillende nieuwe zangpartners.

1962

Sandra Reemer, geboren in Bandoeng te Indonesië, begint als kindster en brengt haar debuutsingle Al Di La uit, Indisch voor 'net als wij'.

Sandra Reemer

1963

De dertienjarige Reemer maakt nog vier singles en twee EP's.

1966

Producer Hans van Hemert brengt de zestienjarige Sandra Reemer en de acht jaar oudere Dries Holten bij elkaar om een nieuw muzikaal duo te vormen. Reemer geeft haar solocarrière op en Dries Holten zegt zijn producerswerk en begeleidingsorkest vaarwel.

Hans van Hemert Sandra Reemer

1968

In maart bereikt de debuutsingle Storybook Children de top 10. De opvolger Across The Line komt in juni niet verder dan de tipparade. Reemer doet mee aan het Knokke Songfestival in België.

1969

In november komt Holtens carnavalesque Zij Is Verliefd Op Een Frikandel niet verder dan de tipparade. Eind december wordt Reaching For The Moon van Sandra & Andres ook geen hit.

Andres

1970

Bij het televisieprogramma Zaterdagavond Akkoorden Het duo breekt door. In juni haalt Let Us Pray Together de top 5, evenals de opvolger Love Is All Around in november.

1971

Sandra en Andres reizen in het voorjaar naar Chili waar Sandra deelneemt aan het Festival Internacional de la Cancion in Vina Del Mar. Het duo schudt tijdens het bezoek de hand van president Salvador Allende. Van Chili vliegen Sandra en Andres rechtstreeks naar Spanje om in Malaga deel te nemen aan een songfestival. Que Je T'Aime en Mary Madonna scoren in augustus en november eveneens goed. Onder het pseudoniem Andy Wood brengt Andres een single uit.

Andres

1972

In maart worden Sandra & Andres afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival in Edinburgh met het liedje Als Het Om De Liefde Gaat (geschreven door Hans van Hemert). Ze behalen de vierde plaats en het nummer wordt een grote hit. In september boekt het duo opnieuw succes met Mama Mia. In november bereikt een gelegenheidssingle met een aantal gerenommeerde internationale artiesten de top 5. Het duo zingt in de eerste weken van november in Duitsland tijdens de verkiezingscampagnes rond de West-Duitse Christen-democratische Unie (CDU). Sandra & Andres voelen zich niet verbonden aan de partij, maar zien de optredens voornamelijk als een mogelijkheid door te breken bij het Duitse publiek.

Hans van Hemert

1973

Uit: Vijf jaar Sandra & Andres, NOS 1973 (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid) De succesformule blijft aanslaan. In maart scoort het duo een hit met Aime Moi. De in december uitgebrachte single Dzjing Boem Te Ra Ta Ta valt in commercieel opzicht iets tegen.

1974

Het tij lijkt te keren voor Sandra & Andres. True Love en You Believed worden slechts kleine hits.

1975

In maart verschijnt de single On Nous Sommes Très Amoureux dat opnieuw slechts een kleine hit wordt. Het duo besluit een punt te zetten achter hun samenwerking en Reemer brengt in november de single Love Me Honey uit, dat eveneens weinig doet in de hitparade. Holten heeft inmiddels een vervangster gevonden in Rosy Pereira. Pereira had voorheen in een aantal Belgische groepen gezongen en kwam in 1973 naar Nederland, waar ze optrad in het radioprogramma Van Twaalf Tot Twee, in het TV-programma van Henk van Montfoort en met het Vara Dansorkest. De debuutsingle van Rosy & Andres Sausalito bereikt in november de top 10.

Rosy & Andres Sandra Reemer

1980

Rosy & Andres gaan uit elkaar en Andres brengt met nieuwe partner Debbie een single uit die echter niet het gehoopte succes oplevert.

Debbie Rosy & Andres Rosy Pereira

1990 - 2000

Dries Holten leidt een zwervend bestaan met zijn auto als huis. Hij speelt nog regelmatig op Indische avonden in het hele land, maar ook daarbuiten. Een Duitse industrieel biedt hem vijf miljoen gulden voor een reünie met Sandra, maar dat slaat hij af.

Discografie Sandra & Andres

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sandra & Andres

Audio/Video Sandra & Andres

Video Sandra & Andres

Sandra & Andres ♪ You Get...
Sandra & Andres ♪ You Get It All ♫ (1974)
Sandra & Andres ♪ It's Al...
Sandra & Andres ♪ It's All Been Said ♫ (1974)
TOPPOP: Sandra & Andres -...
TOPPOP: Sandra & Andres - You Believed
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
TOPPOP: Sandra & Andres - You Believed

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer