Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SARI MARTIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - heden

Genre

country

Sari Martin

Sari Martin uit Waalwijk is zangeres van Engelstalige countryliedjes.
Volledige biografie...

Bezetting

Sari Schuwer   zang

Genoemd in de biografie van

1973   Silver Eagle Express

Biografie Sari Martin

Sari Martin uit Waalwijk is zangeres van Engelstalige countryliedjes.

1970 - 1972

Sari Schuwer (5 november 1958) is dochter van een gitarist en het nichtje van Ine en Ton Masseurs van de Tumbleweeds. Samen met The Jolly Strings wint ze als tiener in 1970 een gouden stuiver bij het jeugdprogramma Stuif Es In met het liedje Four Strong Winds. Een jaar later wint ze een vakantiesongfestival en in 1972 een festival voor middelbare scholieren.

Tumbleweeds

1973 - 1978

Schuwer staat in 1973 op haar veertiende zowel in de finale van een talentenjacht van CNR als een talentenjacht van het meisjesblad Tina. Tijdens die laatste finale zingt ze de countryliedjes Loving Him Was Easier, Outside The Nashville City-limits en The Night They Drove To Dixie Down. Ze wordt daarbij begeleid door Ton Masseurs. Net als de twee andere finalistes (waaronder Marion Biesthorst alias Patty) staat ze met een liedje (Danny) op een plaatje dat onder lezeressen van Tina wordt verspreid. Haar eerste eigen single Prairy Rose is geschreven door haar vader en geproduceerd door Cees Schrama. Een jaar later formeert Sari met haar drummende broer en enkele vrienden de groep Nickelodeon. De groep valt echter na een jaar al uit elkaar. Schuwer maakt heel kort deel uit van Silver Eagle Express, maar ze kan de optredens niet combineren met haar studie Frans en Engels. Cees Schrama biedt de zangeres een contract aan bij Polydor waar in 1978 haar single No Other Love uitkomt onder de artiestennaam Sari Martin. De single is een bewerking door Dick Bakker van een nummer uit de jaren vijftig van Joe Stafford. Bakker arrangeert daarna ook de single Home. No Other Love is tevens de titel van Sari Martins debuutalbum.

Cees Schrama Dick Bakker Silver Eagle Express

Discografie Sari Martin

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Sari Martin

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer