Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SATISFY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Smoke Gets In Your Eyes

Periode

1968 - heden

Genre

a cappella/vocal groups, amusementsmuziek, coverbands, pop

Online

Officiële website

Satisfy

Satisfy is een feest- en showband met een uitgebreid coverrepertoire dat zowel versterkt als semi-akoestisch wordt uitgevoerd. De band behaalt in 1986 met een a capella-uitvoering van For The Longest Time van Billy Joel de derde plaats tijdens de finale van Soundmixshow en scoort met het nummer ook een hit.
Volledige biografie...

Bezetting

Gerard van Gompel   drums, zang
Pierre van Gompel   engineer, toetsinstrumenten, zang
Erik Prudon   gitaar, zang
Martin Van Gent   gitaar, toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Arthur Morpey   basgitaar, zang
Bert van Limpt   gitaar, zang
Ed Keller   gitaar, zang
Erik van Heeswijk   zang
Ferdie Broecks   basgitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Satisfy

Satisfy is een feest- en showband met een uitgebreid coverrepertoire dat zowel versterkt als semi-akoestisch wordt uitgevoerd. De band behaalt in 1986 met een a capella-uitvoering van For The Longest Time van Billy Joel de derde plaats tijdens de finale van Soundmixshow en scoort met het nummer ook een hit. Een van de hoogtepunten in de carrière is een optreden in stadion De Kuip te Rotterdam voor 60.000 mensen.

1968 - 1970

Op jeugdige leeftijd vormen Gerard en Pierre van Gompel, slaggitarist John Damen en sologitarist Bert van Limpt de band White Horse. Na de komst van zanger Piet Wissing en met de nieuwe naam Satisfy doen de muzikanten in 1969 hun eerste optreden, in de blokhut bij Jong Nederland. Meerdere optredens volgen, vooral in De Schakel te Hooge Mierde. Na enkele optredens op vooral tienerbals, kan Wissing in 1970 de band niet meer combineren met school en komt Jan Hermans de Satisfy versterken op zessnarige basgitaar.

1971 - 1979

Met sologitarist Martje Maas in plaats van Van Limpt speelt Satisfy in de Kempen op kermissen, tienerbals, feesten van de Katholieke Plattelands Jongeren en tijdens carnaval, bruiloften en personeelsfeesten. Eind jaren zeventig wordt de vaste basis van Satisfy gevormd door Jan Hermans, John Damen en Pierre en Gerard van Gompel, aangevuld en afgewisseld met sologitaristen Tiny der Kinderen en Richard Louwaards. Op het repertoire staat muziek van onder anderen de Beach Boys, ELO en The Beatles en hits uit de Top 40, vaak meerstemmig uitgevoerd.

1981 - 1989

Hermans verlaat de band en kiest voor een beroepsformatie. Hij wordt opgevolgd door Arthur Morpey. De a capella-uitvoering van For The Longest Time van Billy Joel slaat aan tijdens optredens. Naar aanleiding van het liedjes geeft de vrouw van Gerard van Gompel Satisfy op voor de veelbekeken Soundmixshow van Henny Huisman. De band behaalt in 1986 de derde plaats, achter Frank Ashton en René Shuman. For The Longest Time komt op single uit en wordt een hit. Met gitarist Erik Prudon in plaats van John Damen (die na bijna achttien jaar Satisfy verlaat in verband met zijn gezin en werk) zetten de overige bandleden het instrumentarium even opzij en wordt met nieuwe microfoons, speciale kleding, orkestbanden en ingestudeerde danspasjes opgetreden, onder meer in het Rotterdamse stadion De Kuip voor 60.000 mensen, in een bioscoopreclame voor Van Nelle en voor radio en televisie. Van het album Jealous Talk worden ruim 26.000 exemplaren verkocht en fans van Satisfy richten een fanclub op.

Frank Ashton Shuman & Angel-Eye

1990 - 1999

De muzikanten pikken hun instrumenten weer op ter vervanging van de orkestbanden en spelen weer avondvullende programma's in plaats van een half uur als onderdeel van een programma. Vele bezettingswisselingen volgen.

2000 - 2006

Met de komst van toetsenist Matthijs van der Ven wordt het entertainmentgehalte van de show uitgebreid en toegespitst op de wensen van de klanten. In 2006 legt Satisfy een uitvoering vast van de eerste theatertournee In-Sight, opgenomen in Theater de Schalm te Veldhoven. De registratie komt uit op dvd.

2007 - 2009

Met gitarist Erik Prudon en zanger Rudy Bax in de bezetting wordt de gemiddelde leeftijd binnen de band naar beneden bijgesteld en het repertoire verder uitgebreid. Satisfy biedt nu ook een show aan met semi-akoestisch repertoire als aanvulling op het feestelijke, elektronische versterkte onderdeel van het optreden. Aan het eind van 2007 brengt de band de kerstsingle It Is Christmas Time uit. Het daaropvolgende jaar staat in het teken van het veertigjarige jubileum.

2010

Na wederom enkele bezettingswijzigingen keert Martin van Gent (ex-New Four) terug in Satisfy.

New Four

Discografie Satisfy

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Satisfy

Audio/Video Satisfy

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer