Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SEEIN' RED

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Seein' Red in 2004

Periode

1989 - heden

Genre

punk

Online

Officiële website

Seein' Red

Politieke hardcore/punkband uit Amersfoort, met een communistisch-socialistische inslag. De groep brengt met grote regelmaat 7 inches, lp's en cd's uit en treedt met grote regelmaat op in met name Nederland en België.
Volledige biografie...

Bezetting

Jos (1)   basgitaar
Olav   drums
Paul (1)   gitaar, zang

Overige muzikanten

Burt   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2001   Human Alert

Biografie Seein' Red

Politieke hardcore/punkband uit Amersfoort, met een communistisch-socialistische inslag. De groep brengt met grote regelmaat 7 inches, lp's en cd's uit en treedt met grote regelmaat op in met name Nederland en België.

1989

Seein' Red ontstaat als vervolg op de band Lärm. In de eerste maanden bestaat de groep uit de drie voormalige Lärmleden Paul (gitaar), Olav (drums), Jos (zang) en Burt (bas) uit de band Manlifting Banner. In deze samenstelling neemt de band vier nummers op voor de Intifada-verzamelelpee. Na een half jaar vertrekt Burt en neemt zanger Jos de basgitaar ter hand. Gitarist Paul zorgt vanaf dat moment ook voor de vocalen. Seein' Red is in eerste instantie een reactie op Lärm, dat volgens de leden een te grote populariteit geniet. Met Seein' Red richt men zich op minder hardcore-gerichte muziek.

Lärm

1990

Na de single Music Can Be A Weapon verschijnt in september verschijnt het eerste album Seein' Red.

1991

Halverwege het jaar brengt de groep de 7" Direct Action uit op het eigen Red-label. Kort daarna volgen een splitsingle met de band Sanctions en levert Seein' Red een bijdrage aan een verzamelsingle.

1992

Seein' Red is opnieuw vertegenwoordigd op een compilatiealbum. Daarnaast treedt de band veelvuldig op.

1993

In juni verschijnt de 7" It Takes Three To Fuck Shit Up. Via Rank Records wordt aan het eind van het jaar Workspiel uitgebracht, die zowel op 12" als cd verkrijgbaar is.

1995

Nadat Seein' Red in 1994 naar hun maatstaven maar weinig uitbrengt, verschijnen het jaar erop via verschillende labels vijf 7 inches en een verzamellp met daarop een aantal nummers van de Amersfoorters.

1996

In de zomer van reist Seein' Red naar Amerika voor een eerste tournee. Het drietal doet in vier weken vierentwintig optredens. Gelijktijdig met de Amerikaanse tournee worden de Tour Cd en de 7" Marinus uitgebracht. In de loop van het jaar levert de band bijdragen aan diverse verzamelaars.

1997

In 1997 komen verzamelplaten en splitsingles met onder meer Catweazel uit.

1998

Seein' Red blijft een veelgevraagde band in krakerskringen, linkse kroegen en de meer reguliere jongerencentra. De groep doet een aantal optredens met His Hero Is Gone in België en Nederland.

1999

In juli tourt Seein' Red weer door de Verenigde Staten en doet tevens Canada aan. Split-lp's met MK Ultra en Judas Is Cariot verschijnen rond dezelfde tijd. Het album met Judas Is Cariot wordt zowel in Amerika als Europa uitgebracht. Tevens wordt gewerkt aan splitalbums met de groepen His Hero Is Gone, Vuur en Hellnation. Daarnaast verschijnen een 10" (met fotoboek) en een 12" op Ebullition Records. Seein’ Red plant een tour door Frankrijk en Spanje aan het eind van het jaar. In het najaar speelt de band geregeld in Duitsland. De band is te horen op de compilaties Aftermath (Profane Existence Blast) en Can't Stop This Train (Join The Team Player Records).

2000

Seein' Red staat nummers af aan de compilaties Zootje Ongeregeld (een benefiet voor het actieblad Ravage) en Barbaric Thrash Detonation (op 625 Productions)

2001

De band maakt met Human Alert de dubbel split-7" Gesamtpunkwerk en staat op een verzamel 7" van het Amsterdamse label Kangaroo Records. Seein' Red doet een tournee van twee weken door Denemarken, Zweden en Noorwegen. Bassist Jos speelt ook in de band Orwell Nation.

Human Alert

2002

Seein' Red brengt een splitsingle uit met de Duitse band The Now Denial, een split-10" met het Groningse Shikari en 4 nummers op een Amerikaanse verzamelaar. In april 2002 tourt de band 10 dagen door Groot-Britannië.

2003

Van 2003 tot 2005 maakt Jos ook deel uit van de band Kriegstanz.

2005

Jos, Olav en Paul doen samen met vocalist Menno tijdens Trashfest in Hoogeveen een reünieoptreden met hun oude band Lärm. Na een tournee door Japan speelt Seein' Red in juli samen met de bands Bury The Living en Kriegstanz in de Verenigde Staten in onder meer clubs te Memphis, Athens, Richmond, Washington DC, New York, Providence, Chicago, Oklahoma en Austin. De band neemt 22 snelle politieke tracks op voor het album We Must Do More Than Just Music. In december doet de band een driedaagse Duitse tournee met de bands Hellström en Sangre.

2006

Bassist Jos speelt een paar weken in Profound en maakt ook deel uit van de nieuwe band Staathaat. Op het label Armageddon verschijnt een split 7'' met de Japanse band Hammer.

2007

Lärm doet op 23 februari een reünieoptreden in OCCII te Amsterdam. Op vinyl verschijnt dit jaar een splitsingle met de Japanse band Framtid en een splitalbum met de Macedonische band FxPxOx, afkorting voor Forever Positively Obsessed (2001-2008).

2008

Naast optredens in Nederland tourt Seein' Red in het voorjaar door Europa met onder meer optredens tijdens een festival in The Westhill Community Hall te Brighton (22 maart), in Mülheim an der Ruhr in Duitsland (12 april), het Spaanse Vallcarca (18 april), Wuppertal (begin mei) en Warschau (28 juni). Dit jaar doet de band ook een 10 optredens tellende tournee door Japan. In het najaar doet Seein' Red drie gezamenlijke optredens met Disfear en Victims in Potsdam (30 oktober), Hamburg (31 oktober) en Mülheim an der Ruhr (1 november).

2009

Onder de titel Mob 47 Easter Attack is Seein' Red samen met Citizens Patrol en het Belgische Reproach te zien in Mülheim an der Ruhr (9 april), Antwerpen (10 april) en de OCCII te Amsterdam (11 april). Daarna doet de band optredens in onder anderen Keulen (18 april), het Spaanse Badalona (25 april) en OCCII, Amsterdam (15 juni).

2010

Seein’ Red is te zien in de lange documentaire Noise and Resistance (Voices From The DIY Underground) van Francesca Araiza Andrade en Julia Ostertag. De Europese tournee in oktober, samen met Extortion, start in Mulheim en eindigt in Utrecht.

2011

De band maakt deel uit van de zeer uitgebreide line-up van het festival Chaos In Tejas dat op 2, 3, 4 en 5 juni plaatsvindt in Austin, Texas.

Discografie Seein' Red

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Seein' Red

Audio/Video Seein' Red

Video Seein' Red

Seein Red Live @ ACU Utre...
Seein Red Live @ ACU Utrecht 10th May 2009
Seein' Red : 'People Like...
Seein' Red : 'People Like You'
Seein' Red - Ongoing War
Seein' Red - Ongoing War
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Seein' Red - Ongoing War

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer