Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SELMA VAN DIJK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

07-07-1969 - heden

Genre

viool, zang

Online

Officiele website

Selma van Dijk

Selma van Dijk (Uithoorn, 7 juli 1969) is dochter van pianist Louis van Dijk. Ze groeit op in Dalfsen en krijgt les op viool en piano. Na het behalen van haar HAVO-diploma in Zwolle wordt ze aangenomen op het Conservatorium in Rotterdam. Ze heeft als hoofdvak viool en studeert in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

viool, zang

Genoemd in de biografie van

1988   Louis van Dijk
1991   Gevleugelde Vrienden

Biografie Selma van Dijk

Selma van Dijk (Uithoorn, 7 juli 1969) is dochter van pianist Louis van Dijk. Ze groeit op in Dalfsen en krijgt les op viool en piano. Na het behalen van haar HAVO-diploma in Zwolle wordt ze aangenomen op het Conservatorium in Rotterdam. Ze heeft als hoofdvak viool en studeert in 1994 af als docerend musicus. Ze speelt enige tijd in het Nationaal Jeugdorkest, het Metropole Orkest en het Gelders Orkest en treedt vanaf 1996 op met haar vader. Tijdens de optredens speelt ze voornamelijk klassieke stukken op viool en zingt ze jazz en Nederlandstalige luisterliedjes. Dochter en vader doen twee tournees met Frits Landesbergen (drums, vibrafoon) en Edwin Corzilius (bas). Van Dijk doet ook mee met Gevleugelde Vrienden, het project van Mr. Pieter van Vollenhoven. Selma van Dijk is vooral bekend van haar televisiewerk. Ze begint haar televisiecarrière bij 5 In Het Land op RTL 5 en presenteert regelmatig het Ontbijtnieuws en het Late Nieuws op RTL 4. Voor SBS 6 is ze een van de presentatrices van Hart Van Nederland.

Discografie Selma van Dijk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Selma van Dijk

Audio/Video Selma van Dijk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer