Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SHIFT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1986 - 1991

Genre

pop

Shift

Hilversumse popformatie rond songschrijver John Ewbank en zangeres Sophie Wezer. De groep krijgt vooral bekendheid dankzij de Nederlandse dramaserie Spijkerhoek (78 afleveringen vanaf 1989) en de hit Wonderful die uit de serie voortkomt. Zangeres Mary-Lou van Steenis speelt in Spijkerhoek de rol van Patty Starrenburg. Na Spijkerhoek verlaat drummer Remon ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mary-Lou van Steenis   zang
John Ewbank   toetsinstrumenten
Ronald Schilperoort   toetsinstrumenten
Remon Zwaan   drums
Liane Hoogeveen   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1990   John Ewbank

Biografie Shift

Hilversumse popformatie rond songschrijver John Ewbank en zangeres Sophie Wezer. De groep krijgt vooral bekendheid dankzij de Nederlandse dramaserie Spijkerhoek (78 afleveringen vanaf 1989) en de hit Wonderful die uit de serie voortkomt. Zangeres Mary-Lou van Steenis speelt in Spijkerhoek de rol van Patty Starrenburg. Na Spijkerhoek verlaat drummer Remon Zwaan de groep om te gaan werken als opnameleider bij Joop van den Ende Televisie. Shift behaalt de derde plaats tijdens het Nationaal Songfestival in 1990. Ewbank maakt later vooral naam als componist/tekstschrijver voor Marco Borsato. Sophie Wezer en Liane Hoogeveen starten een solocarrière op. Sophie scoort een viertal hits met dancenummers. Liane Hoogeveen duikt in het midden van de jaren negentig op in de groep Exposure (hit:Teddybear). Sinds 2000 maakt zij deel uit van de groep Femme Vocale (deelnemer finale Nationaal Songfestival 2005). Ronald Schilperoort maakt furore als maker van filmmuziek (De Schipper van De Kameleon deel I en II, 2003 en 2005) en met zijn muziekproductiebedrijf RS producties.

Discografie Shift

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Shift

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer