Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SIM GOKKES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

hedendaags

Biografie Sim Gokkes

Sim (Simon) Gokkes is geboren op 5 februari 1897. Hij overleed in 1943 samen met zijn vrouw, de pianiste Rebecca Winnik en zijn twee kinderen, in het concentratiekamp Auschwitz. Als kind kreeg Gokkes zangles van de operazanger Ben Geysel en van Victor Schlesinger, de cantor van de Rapenburg Synagoge in Amsterdam.
Volledige biografie...

Biografie Sim Gokkes

Sim (Simon) Gokkes is geboren op 5 februari 1897. Hij overleed in 1943 samen met zijn vrouw, de pianiste Rebecca Winnik en zijn twee kinderen, in het concentratiekamp Auschwitz.

Als kind kreeg Gokkes zangles van de operazanger Ben Geysel en van Victor Schlesinger, de cantor van de Rapenburg Synagoge in Amsterdam. Daarna studeerde hij compositie bij Sem Dresden en piano en fluit aan het Conservatorium van Amsterdam.

Gokkes was docent harmonie en muziektheorie aan het Amsterdams Conservatorium. Daarnaast was hij koordirigent van o.a. Santo Serviçio, het koor van de Portugese Synagoge in Amsterdam. Sim Gokkes componeerde voornamelijk joodse religieuze muziek.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Sim Gokkes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer