Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SLEEPLESS NIGHTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sleepless Nights

Periode

1979 - 1982

Genre

pop

Sleepless Nights

Sleepless Nights uit Katwijk speelt korte, snelle beat, beïnvloed door onder anderen Elvis Costello, XTC, Squeeze, en Dusty Springfield. De band doet radiospecials voor Vara's Popkrant en Radio Wereldomroep en brengt in 1980 een titelloos album uit, opgenomen in de Geronimo Sound Studios te Leiden. Gitarist Jan van der Plas, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan van Egmond   drums
Gijsbert Van Rhijn   basgitaar, zang
Cor Zwaan   zang
Jan van der Plas   gitaar, zang

Overige muzikanten

Gijsbert Van Der Bent   gitaar, zang
Bob Mols   drums
Arie De Vreugd   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1983   Les Zazous

Biografie Sleepless Nights

Sleepless Nights uit Katwijk speelt korte, snelle beat, beïnvloed door onder anderen Elvis Costello, XTC, Squeeze, en Dusty Springfield. De band doet radiospecials voor Vara's Popkrant en Radio Wereldomroep en brengt in 1980 een titelloos album uit, opgenomen in de Geronimo Sound Studios te Leiden. Gitarist Jan van der Plas, gitarist Gijs van der Bent en drummer Jan van Egmond gaan verder met Les Zazous. Leadzanger Cor Zwaan is later frontman van de rockcoverband Another MidlifeCrisis.

Discografie Sleepless Nights

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sleepless Nights

Audio/Video Sleepless Nights

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer