Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SPANKY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - 1997

Genre

pop, rock

Spanky

Spanky is een popband uit Zwolle en voortgekomen uit de basisbezetting van Pop Goes The Brain. Na de komst van zanger/gitarist René Veenstra (ex-The Charlies, Toe Jam Bobsleigh) worden de meerstemmige, melodieuze popliedjes geschreven door het duo Veenstra en Janjaap de Vries. Het repertoire heeft raakvlakken met Weezer, Jayhawks en ...
Volledige biografie...

Bezetting

René Veenstra   gitaar, zang
Janjaap de Vries   gitaar, zang
Bernard van Spil   basgitaar, zang
Wim Katerberg   drums, zang

Biografie Spanky

Spanky is een popband uit Zwolle en voortgekomen uit de basisbezetting van Pop Goes The Brain. Na de komst van zanger/gitarist René Veenstra (ex-The Charlies, Toe Jam Bobsleigh) worden de meerstemmige, melodieuze popliedjes geschreven door het duo Veenstra en Janjaap de Vries. Het repertoire heeft raakvlakken met Weezer, Jayhawks en The Posies.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Spanky

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer