Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SPEED

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - 1972

Genre

rock

Speed

Tienerband uit Haarlem met onder meer Wouter Planteijdt, Marcel Schmidt en Gert-Jan Blom. Voortgekomen uit het akoestische duo Union Blues (Planteijdt samen met zanger Frank Wisse). Spelen naast eigen werk ook nummers van Jimi Hendrix, The Free, Janis Joplin en The Who. Maken een single voor Bovema. Zijn op nationale ...
Volledige biografie...

Bezetting

Maurits Santen   drums
Wouter Planteijdt   gitaar
Gert-Jan Blom   basgitaar
Frank Wisse   zang

Overige muzikanten

Marcel Schmidt   drums

Genoemd in de biografie van

1969   Gert-Jan Blom
1970   Sjako!
1979   Sjako!

Biografie Speed

Tienerband uit Haarlem met onder meer Wouter Planteijdt, Marcel Schmidt en Gert-Jan Blom. Voortgekomen uit het akoestische duo Union Blues (Planteijdt samen met zanger Frank Wisse). Spelen naast eigen werk ook nummers van Jimi Hendrix, The Free, Janis Joplin en The Who. Maken een single voor Bovema. Zijn op nationale televisie te zien tijdens een aflevering van het jeugdprogramma Stuif-es-in.

Discografie Speed

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Speed

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer