Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SPIDER RICO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Spider Rico in 2004

Periode

1997 - heden

Genre

garagerock, punk

Spider Rico

Felle en melodieuze Haagse garagerockband die zowel beïnvloed is door Nederbiet als The Oblivians, Guitar Wolf en New Bomb Turks. Bekend van hun wilde shows waarbij de instrumenten het regelmatig moeten ontzien. Hun eerste single komt in 1998 uit bij Motorwolf in Den Haag. In 2003 wordt hun demo in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lennard Kruithof   gitaar, zang
Leffie   drums
Robbie   drums
Dennis Weening   gitaar, zang
Bassie   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2005   Gem

Biografie Spider Rico

Felle en melodieuze Haagse garagerockband die zowel beïnvloed is door Nederbiet als The Oblivians, Guitar Wolf en New Bomb Turks. Bekend van hun wilde shows waarbij de instrumenten het regelmatig moeten ontzien. Hun eerste single komt in 1998 uit bij Motorwolf in Den Haag. In 2003 wordt hun demo in het muziekblad FRET uitgeroepen tot demo van het jaar. Debuutalbum Garage Sale wordt uitgebracht door Livingroom Records. Zanger/gitarist Dennis Weening is vanaf maart 2005 een van de bekende gezichten bij clipzender MTV. Vanaf september 2006 is hij presentator van VPRO's radioprogramma 3VOOR12FM op 3FM. Bassist Bassie speelt ook in Fine China Superbone, een noiseband waar Lennie enige tijd de vocalen verzorgt. Het voorlopig laatste concert van Spider Rico is op 5 oktober 2007 in Waterfront te Rotterdam. In 2013 keert de band terug op het podium. De eerste optredens zijn op Paaspop in Schijndel (eind maart), tijdens het 25-jarig bestaan van het podium de Zwarte Ruiter in Den Haag (6 april) en in Vera te Groningen tijdens Record Store Day (20 april).

Discografie Spider Rico

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Spider Rico

Audio/Video Spider Rico

Video Spider Rico

spider rico -feel allrigh...
spider rico -feel allright.m4v
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
spider rico -feel allright.m4v

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer