Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SPOOR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2006 - heden

Genre

akoestisch, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Spoor

Spoor is een Nederlandstalige akoestische band met muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de Nederlandse popmuziek. Drummer/percussionist Arthur Bont komt uit Louisiana Radio, gitarist/toetsenist Izak Boom speelde in Vals Plat en met Harry Sacksioni, Youp van 't Hek en Kaz Lux, Janos Koolen (gitaar, mandoline) begeleidde Kaz Lux, Danny ...
Volledige biografie...

Bezetting

Izak Boom   componist, gitaar, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang
Janos Koolen   gitaar, mandoline
Bart Soeters   basgitaar, componist
Arthur Bont   drums, percussie, zang

Genoemd in de biografie van

2008   Arthur Bont
2013   Frédérique Spigt

Biografie Spoor

Spoor is een Nederlandstalige akoestische band met muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de Nederlandse popmuziek. Drummer/percussionist Arthur Bont komt uit Louisiana Radio, gitarist/toetsenist Izak Boom speelde in Vals Plat en met Harry Sacksioni, Youp van 't Hek en Kaz Lux, Janos Koolen (gitaar, mandoline) begeleidde Kaz Lux, Danny Guinan, Gilles Rullmann en komt uit de band phinx, en bassist Bart Soeters is vaste begeleider van Kaz Lux en Renee van Bavel. Spoor vervat speelse teksten in eigentijds klinkende composities met rootsinvloeden. De meerstemmige samenzang wordt begeleid op gitaar, mandoline, bas, banjo en percussie. De single Erop Of Eronder is in 2009 veelvuldig te horen in het programma Radio Tour De France op Radio 1. De single staat ook op het debuutalbum Eindelijk Thuis dat in juli 2009 verschijnt.

Discografie Spoor

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Spoor

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer