Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SSIK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - heden

Genre

coverbands, hardrock

Online

Officiële website

Ssik

Succesvolle Amsterdamse Kiss-tributeband.
Volledige biografie...

Bezetting

Valentijn Berkhout   gitaar
Friso Pas   basgitaar
Gus Genser   drums
Tom De Krijger   gitaar, zang

Overige muzikanten

Toni Van Petten   drums
Andrew De Vries   basgitaar

Biografie Ssik

Succesvolle Amsterdamse Kiss-tributeband.

1997

Gitarist/zanger Tom de Krijger is samen met gitarist Valentijn Berkhout en bassist Andrew de Vries bezig met het samenstellen van een Kiss-tributeband als hij benaderd wordt door een bevriende organisator van een cultureel festival in de Melkweg te Amsterdam. De organisator is op zoek naar een Kiss-act als één van de headliners en nodigt de band uit. Onder de naam Ssik debuteert de coverband in de Melkweg. Naast De Krijger (als Paul Stanley) bestaat de groep dan uit Berkhout (Ace Frehley), De Vries (Gene Simmons) en drummer Toni (Peter Criss). Het optreden is een succes en dankzij aanwezige muziekpers en mond tot mondreclame bouwt de groep snel een ondergrondse cultstatus op.

1998 - 2002

Ssik benadert zoveel mogelijk de originele shows van Kiss met naast de kenmerkende schmink en uitzinnige kostuums ook een lichtgestuurd logo en vuurwerk (inclusief vuurspuwende gitaren), soms aangevuld met schaars geklede danseressen. Net als Gene Simmons heeft Ssik een bloed- en vuurspugende bassist. De show is met regelmatig te zien in Nederland en België tijdens grote festivals als Paaspop, het Black Rose Festival en het Giant Tribute Festival, maar ook in andere Europese landen als Duitsland, Zwitserland, Engeland en Spanje. Hoogtepunten zijn een optreden vanaf de middenstip van Amsterdam ArenA tijdens de rust van een wedstrijd American Football, een set op het dak van een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten ter gelegenheid van de opening van het Hard Rock Café en tijdens de presentatie van het officiële Kiss PC-spel in België.

2004

Na een korte stop van ongeveer twee jaar pakt Ssik de draad weer op. Bassist Friso vervangt Andrew de Vries en drummer Guzz (Gus Genser, ex-Herman Brood) treedt in de huid van Peter Criss. Voormalige drummer Toni speelt in een andere Kiss-tributeband: Kissthis! De band is een echt bedrijf met een crew van minstens zes personen waaronder een speciale make-up artiest, een stagemanager, een lichtman, een chauffeur/roadie, een gitaartechnicus, een stylist en iemand voor de merchandising (o.a. T-shirts, stickers, buttons, plectrums, ballonnen en fanzines). Naast de Kiss-klassiekers speelt Ssik ook de wat minder bekende nummers uit het repertoire van de Amerikaanse hardrockers.

Herman Brood Kissthis!

2005

Ssik werkt aan een dvd met daarop hoogtepunten uit de carriere van de groep. Op 18 september speelt Ssik als hoofdact in 013 te Tilburg. Amsterdamse fans reizen voor het concert met twee speciaal afgehuurde bussen naar Tilburg.

2007

De band viert het tienjarig jubileum met een speciaal optreden op 11 augustus in de Amsterdamse Melkweg.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ssik

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer