Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SUGAR & THE LOLLIPOPS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sugar & The Lollipops

Periode

1981 - 1982

Genre

pop

Pseudoniemen

Fairy-Tale

Sugar & The Lollipops

Arnhemse popgroep die hits scoort met nummers geschreven door Arnie Treffers en Tony Britnell van Long Tall Ernie & The Shakers. De single I Can Dance behaalt zelfs de eerste plaats in de Deense hitparade.
Volledige biografie...

Bezetting

Monica Gebbing   zang
Caspar van Haalen   basgitaar
René Jurriëns   gitaar, zang
Johan van Haalen   achtergrondzang, drums
Ray van Haalen   gitaar, zang

Overige muzikanten

Wim Vissers   basgitaar
Chris van den Eijkel   drums
Tonnie Thuss   toetsinstrumenten
Nan Tromp   gitaar

Genoemd in de biografie van

1978   Long Tall Ernie and the Shakers

Biografie Sugar & The Lollipops

Arnhemse popgroep die hits scoort met nummers geschreven door Arnie Treffers en Tony Britnell van Long Tall Ernie & The Shakers. De single I Can Dance behaalt zelfs de eerste plaats in de Deense hitparade.

1980 - 1981

Arnie Treffers (Long Tall Ernie) en Tony Britnell schrijven speciaal voor de Arnhemse zangeres Monica Gebbink (25 juni 1959) het nummer I Can Dance. Gebbink maakt op dat moment deel uit van de band Fairy-Tale (niet te verwarren met de gelijknamige Haagse band). De single wordt uitgebracht onder de naam Sugar & The Lollipops. De bezetting bestaat in deze periode naast Gebbink uit gitarist Nan Tromp, toetsenist Tonnie Thuss, bassist Wim Vissers en drummer Chris van den Eijkel. Herman de Haas is tot 1981 roadmanager. Vlak na het verschijnen van het plaatje krijgt de zangeres problemen met haar stembanden en kan ze korte tijd niet zingen. I Can Dance wordt in eerste instantie geen hit ondanks airplay van DJ's Jan Rietman en Ad Roland. Gebbink verlaat Fairy-Tale. Als I Can Dance een hit wordt in Duitsland wordt rondom de zangeres een groep geformeerd die bestaat uit leden van de pubrockband Sally & The Snobs, onder meer voor een optreden op de Duitse televisie in het programma Musikladen. Deze begeleidingsband bestaat uit de gebroeders Van Haalen en gitarist/zanger René Jurriëns. De groep is te zien in televisieprogramma's als Nederland Muziekland en TopPop. Verdere liveoptredens zijn niet mogelijk vanwege studieverplichtingen van de muzikanten. Herman de Haas is in deze periode roadmanager. In Denemarken behaalt Sugar & The Lollipops zelfs de eerste plaats van de hitparade. De buitenlandse successen resulteren ook in een Nederlandse hit. Ook de tweede single Dancing Dynamo ('Hey-hoy, come one, let's go, I'm your dancing dynamo') doet het goed. De singles zijn terug te vinden op het titelloze albumdebuut dat wordt geproduceerd door John Sonneveld. De zangeres probeert een nieuwe groep te formeren om op te treden. Ze staat af en toe op het podium met leden van Long Tall Ernie & The Shakers. In 1981 gaat Monica Gebbink solo. Aan het eind van dat jaar treedt de zangeres in het huwelijk met Bert Bultkamp.

John Sonneveld Long Tall Ernie and the Shakers

1982

In Scandinavië verkopen de singles van Sugar & The Lollipops nog steeds goed. Aan het eind van het jaar wordt de single Like A Rollercoaster in Denemarken met zilver beloond.

2007

Monica Gebbink overlijdt op 14 juli.

Discografie Sugar & The Lollipops

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sugar & The Lollipops

Audio/Video Sugar & The Lollipops

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer