Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TARGET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1991

Genre

reli-pop

Target

Populaire reli-popgroep met zanger/pianist Ralph van Manen die in 1988 doorbreekt op het Flevo Festival. Het debuutalbum laat een groep horen met onmiskenbare talenten: breed uitgesponnen nummers op het snijpunt van (reli)pop en symfonische (gospel)rock. Na het verschijnen van de grotendeels live opgenomen opvolger Tot Zover valt Target in 1991 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Frank De Vroome   gitaar
Ralph van Manen   piano, zang
Arjan van den Bijgaart   drums
Gertjan Hiensch   basgitaar, piano
Hetty Overduin   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1988   Ralph van Manen
1993   Ralph van Manen
2001   Ralph van Manen

Biografie Target

Populaire reli-popgroep met zanger/pianist Ralph van Manen die in 1988 doorbreekt op het Flevo Festival. Het debuutalbum laat een groep horen met onmiskenbare talenten: breed uitgesponnen nummers op het snijpunt van (reli)pop en symfonische (gospel)rock. Na het verschijnen van de grotendeels live opgenomen opvolger Tot Zover valt Target in 1991 wegens artistieke en professionele meningsverschillen uit elkaar. De groep komt eind 2001 bij elkaar ter voorbereiding van drie reünieconcerten in februari en maart 2002.

Discografie Target

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Target

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer