Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TE WATER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Te Water

Periode

1991 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Once

Te Water

Te Water komt voort uit de veelbelovende schoolband Once Upon A Time. Geïnspireerd door The Scene bouwt de band een Nederlandstalig repertoire op. Na drie singles in eigen beheer te hebben uitgebracht, verschijnt in 2005 het debuutalbum Alles Moet Open.
Volledige biografie...

Bezetting

Bjorn Wansink   gitaar
Mark de Water   basgitaar
Peter Naaijen   drums
Cas Jansen   zang
Maurice van der Zwaan   toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Sebastiaan Wolfensberger   basgitaar
Roel van der Sluis   drums

Genoemd in de biografie van

2012   The New Shining

Biografie Te Water

Te Water komt voort uit de veelbelovende schoolband Once Upon A Time. Geïnspireerd door The Scene bouwt de band een Nederlandstalig repertoire op. Na drie singles in eigen beheer te hebben uitgebracht, verschijnt in 2005 het debuutalbum Alles Moet Open.

1991

Cas Jansen en Bjorn Wansink richten Once Upon A Time op, de Engelstalige schoolband van het Altena college in Sleeuwijk. Maurice van der Zwaan is de toetsenist van de band.

1994

One Upon A Time wordt tijdens de Megafestatie uitgeroepen tot schoolband van het jaar.

1996

De bandleden verlaten de middelbare school. De band gaat door onder de naam Once, met Peter Naaijen op drum en Mark de Water op bas.

1997

Once brengt een demo uit en mag als vast voorprogramma van The Scene optreden. Dit werkt inspirerend en de band stapt over op Nederlandstalig repertoire.

The Scene

1998

Om meer recht te doen aan het nieuwe Nederlandstalige werk wordt de bandnaam veranderd in Te Water.

2000

Te Water maakt een internationaal uitstapje en tourt langs de Franse kust. De band krijgt een platencontract bij V2 Records en duikt de studio in.

2001

In oktober verschijnt de single Handen Voor De Ogen.

2002

Te Water trekt samen met Skik en Grof Geschut door het land met de Nieuw Nederlands Peil Theatertournee. In april komt de single Nachtcafé uit. Bassist Mark de Water verkiest zijn studie fysiotherapie boven de band en wordt vervangen door Sebastiaan Wolfensberger. Hij speelde eerder in de Bob Color Band.

Grof Geschut Skik The Bob Color

2003

In maart verschijnt de single De Vlucht. In de bijbehorende videoclip spelen asielzoekers de hoofdrollen. V2 Records zegt de samenwerking met de band op. Er volgt nog meer tegenslag: drummer Peter Naaijen loopt een chronische polsblessure op en moet de band verlaten.

2004

Na een aantal wisselende drummers neemt Roel van der Sluis de plek in van Naaijen.

2005

Te Water Het debuutalbum Alles Moet Open verschijnt in eigen beheer en wordt live gepresenteerd op Radio 2. Het album bevat dertien tracks, inclusief de in eerder jaren verschenen singles. Maurice van der Zwaan, bandlid van het eerste uur, stapt op.

2006

De band houdt een 'sabbatical year'.

2007

De bandleden zoeken elkaar weer op en gaan aan de slag met nieuw werk. Op hun website houdt Te Water een videodagboek bij.

2012

Drummer Roel van der Sluis speelt in The New Shining in het jaar dat deze melodieuze rockband doorbreekt naar een groter publiek.

The New Shining

Discografie Te Water

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Te Water

Audio/Video Te Water

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer