Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TED DE BRAAK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Ted de Braak met Farce Majeure bij het televisieprogramma Mies En Scene (1969)

Periode

08-04-1935 - heden

Genre

amusementsmuziek, contrabas, Nederlandstalig, zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Ted de Braak

Karakteristiek besnorde zanger en presentator die in de jaren zestig een hit scoort met de single 'n Glaasje Madeira My Dear.
Volledige biografie...

Instrumenten

contrabas, zang

Genoemd in de biografie van

1954   Tineke Schouten
1960   René Froger
1966   Tonny Eyk
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ted de Braak

Karakteristiek besnorde zanger en presentator die in de jaren zestig een hit scoort met de single 'n Glaasje Madeira My Dear.

1960 - 1965

Ted de Braak (Arnhem, 8 april 1935) vormt zijn eerste cabaretgroep tijdens zijn militaire diensttijd. Hierna vormt hij het trio Triple-Sec, een voor die tijd nogal pittig cabaretgroepje. In deze periode leert De Braak gitaar, basgitaar en drums spelen. Niet lang hierna speelt hij in een band genaamd De Kleine Drie. Hiermee brengt De Braak een uitgebreid liedrepertoire ten gehore in nachtclubs.

1966 - 1969

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Ted de Braak met Farce Majeure bij het televisieprogramma Mies En Scene (1969) Ted de Braak krijgt aan het begin van het jaar bekendheid als zanger met de single 'n Glaasje Madeira My Dear. In 1966 start de NCRV met het satirische televisieprogramma Farce Majeure. Ted de Braak maakt deel uit van de cast, die verder bestaat uit Henk van der Horst, Alexander Pola, Jan Fillekers en Fred Benavente. Gezamenlijk maken ze het nummer Kiele Kiele Koeweit. Farce Majeure houdt het tien seizoenen vol, maar De Braak haakt voortijdig af om zijn eigen televisieshows te gaan presenteren.

1970 - 1980

De Braak maakt vanaf 1971 tot in de jaren 80 elke twee jaar zijn eigen theaterprogramma. Hier doen onder andere aan mee: Mieke Bos, Sylvia Alberts, Conny Vandenbos, Mini & Maxi en Joke Bruys. Naast spelshows als De Ted Show, Ted en de Meesterkwissers en Toi Toi Toi Bij Ted presenteert De Braak ook TV-gala’s als Bloemengala, Geven Voor Leven en het Blaasfestival.

Conny Vandenbos

1983

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: bij het televisieprogramma de Ted Show De Braak brengt een album uit met elf van zijn liedjes getiteld Tête à Ted. Inmiddels is hij uitgegroeid tot één van Nederlands bekendste televisiepersoonlijkheden.

1984

Opnieuw brengt hij een album uit: Ted Zingt Van Toen. Vanaf eind jaren 80 wordt het stiller rond De Braak. Zowel op muziek als op televisiegebied moet het publiek het zonder hem stellen.

1992

De Braak brengt de liedjes uit Ted's Familiespelshow uit op elpee. Hij presenteert in deze periode ook een programma voor Radio Flevoland.

1995

Zijn contract bij de NCRV loopt af en wordt niet verlengd. De Braak gaat met zijn vrouw in het buitenland wonen.

Discografie Ted de Braak

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ted de Braak

Audio/Video Ted de Braak

Video Ted de Braak

Ted De Braak - 'n glaasje...
Ted De Braak - 'n glaasje Madera m' dear
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ted De Braak - 'n glaasje Madera m' dear

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer