Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TENDERFOOT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tenderfoot in 1976

Periode

1973 - 1977

Genre

folkrock

Tenderfoot

Folk- en countryrockgroep uit Utrecht, in de zomer van 1973 opgericht door Onno Stoopendaal en Bud Bergsma uit de Continental Uptight Band. Gitarist Willem Frederiks en bassist en musicoloog Willem Erné hebben in 1963 gezamenlijk een folkalbum uitgebracht. Tenderfoot speelt in het begin voornamelijk akoestisch en wisselt eigen werk af ...
Volledige biografie...

Bezetting

Willem Freriks   gitaar, zang
Bud Bergsma   banjo, zang
Onno Stoopendaal   gitaar, zang
Willem Erné   basgitaar, mandoline, zang

Overige muzikanten

Leendert Huntelaar   gitaar, mandoline
Ritty van Straalen   drums, piano, zang
Dolf Haring   pedalsteel, percussie
Alexander Curly   zang

Genoemd in de biografie van

1960   Alexander Curly
1973   Continental Uptight Band

Biografie Tenderfoot

Folk- en countryrockgroep uit Utrecht, in de zomer van 1973 opgericht door Onno Stoopendaal en Bud Bergsma uit de Continental Uptight Band. Gitarist Willem Frederiks en bassist en musicoloog Willem Erné hebben in 1963 gezamenlijk een folkalbum uitgebracht. Tenderfoot speelt in het begin voornamelijk akoestisch en wisselt eigen werk af met songs van onder meer The Everly Brothers, Poco en The Eagles. De band doet radio-optredens voor de KRO (in de programma's Van Twaalf Tot Twee en Springplank) en de Tros (Route A en Tross Country). Het concert op 22 februari 1974 in De Schaapskooi te Odilapeel wordt op 2 maart uitgezonden door de Tros. In april 1974 meldt het Utrechts Nieuwsblad dat Harm Breemer (beter bekend als Alexander Curley) de band komt versterken, maar dat is van korte duur. In 1976 heeft Erné de band verlaten en is de bezetting aangevuld met Ritty van Straalen uit Continental Uptight Band (zang, drums, piano), Leendert Huntelaar (gitaar, mandoline) en Dolf Haring (pedalsteel, percussie). De geluidstechniek wordt verzorgd door Leo Cosman. Vlak voor het verschijnen van de tweede, door Ilja Gort gearrangeerde en geproduceerde single Someone Loves You Honey (1976) gaat de band uit elkaar, omdat sommige muzikanten de optredens niet meer kunnen combineren met overige activiteiten. Someone Loves You Honey wordt in de reggaeversie van de Britse zangeres June Lodge samen met Prince Mohammed (de Jamaicaan George Nooks) in 1982 een wereldhit.

Discografie Tenderfoot

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tenderfoot

Audio/Video Tenderfoot

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer