Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE ATMOSPHERES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - 1963

Genre

Nederbiet

The Atmospheres

Instrumentale groep die nummers speelt van ondermeer The Shadows en The Ventures, de favoriete groep van bandlid Robbie van Leeuwen.
Volledige biografie...

Bezetting

Sieb Warner   drums
Jaap van Duijvenvoorde   basgitaar
Bob Offers   gitaar
Robbie van Leeuwen   gitaar

Overige muzikanten

Harry Weites   gitaar
Hans van der Toorn   zang
Ton Theyn   gitaar

Genoemd in de biografie van

1959   Robbie van Leeuwen
1964   The Motions

Biografie The Atmospheres

Instrumentale groep die nummers speelt van ondermeer The Shadows en The Ventures, de favoriete groep van bandlid Robbie van Leeuwen.

1959 - 1963

The Atmospheres wordt in 1959 opgericht, het jaar waarin slaggitarist Robbie van Leeuwen, drummer Sieb Warner en bassist/bandleider Jaap van Duijvenvoorde in het examenjaar van de MULO zitten. De band repeteert in het huis van Van Duijvenvoorde. De bezetting bestaat verder slaggitarist Bob Offers (vervangen door Ton Theyn). Later levert zanger Hans van der Toorn (familie van Marja 'Sugar Lee Hooper' van der Toorn) bijdragen. Op aandringen van Herman Stok fungeert de groep korte tijd als begeleidingsgroep van de Haagse zangeres Conny van Solingen. The Atmospheres heeft elke zaterdag een eigen clubavond in het Circustheater te Scheveningen en treedt ook regelmatig op in het Zuiderpark. Als Jaap van Duijvenvoorde in mei 1963 in militaire dienst moet, houdt de band op te bestaan. Van Leeuwen vertrekt naar The Ricochets, Warntjes naar Willy & His Giants en daarna ook naar The Richochets. Van Duijvenvoorde speelt als beroepsmuzikant in een showorkest.

Ritchie Clark & The Ricochets Sugar Lee Hooper Willy & His Giants

1990

In 1990 is er een comeback van The Atmospheres op een sixties-festival in Winschoten waar ook Renée & The Alligators en The Shoes optreden. Van Leeuwen is niet van de partij, hij wordt vervangen door sologitarist Harry Weites. Sindsdien treden The Atmospheres regelmatig op in het noorden des lands in wisselende samenstelling.

Renée & The Alligators The Shoes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Atmospheres

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer