Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BEAVERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - heden

Genre

garagerock

Online

Officiële website

The Beavers

Garage-rock uit Groningen.
Volledige biografie...

Bezetting

Titus Smid   gitaar, zang
Jack Outhuis   drums, zang
Paul Carrière   orgel
Harold   basgitaar

Overige muzikanten

André Dodde   orgel
Koos Borg   drums
Inge Melsen   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2006   The Firebirds

Biografie The Beavers

Garage-rock uit Groningen.

1990 - 1995

De eerste single Nancy, You're A Square (1993) van The Beavers wordt geproduceerd door Mike Mariconda (Devil Dogs) en door Grunnen Rocks uitgeroepen tot 'best Dutch single ever'. De tweede single Rock'n'Roll op het Belgische label Demolition Derby is een split met de band Gaunt. Na 1995 speelt zanger/gitarist Titus Smid met organist André Dodde in Firebirds. Drummer Koos Borg speelt onder meer in Skelter en samen met Dodde ook in Green Hornet.

Green Hornet The Firebirds

2005 - 2006

In 2005 vormt Smid een nieuwe bezetting van The Beavers met organist Paul Carrière (de producer van de tweede single uit 1993), bassist Harold (The Stiffs, The Cheating Hearts) en drummer Jack Outhuis (The Waistcoats). Begin 2006 speelt deze bezetting de eerste optredens in thuisstad Groningen en in juni verschijnt de single I'm On No One's Side op High School Refused Records.

Discografie The Beavers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Beavers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer