Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BENT MOUSTACHE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Bent Moustache in 2010

Periode

2004 - heden

Genre

alternative

Online

Officiële website

The Bent Moustache

The Bent Moustache uit het Noord-Hollandse Krommenie wordt gevormd door leden uit de groepen Donkey, De Kift en Dog Faced Hermans. De groep speelt een energieke mengeling van indie, punk, dub en elektronica. In het voorjaar van 2007 verschijnt het debuutalbum Forst.
Volledige biografie...

Bezetting

Ajay Saggar   basgitaar, gitaar, zang
Jane Mack   basgitaar
Steven van der Steen   gitaar
David Lingerak   drums

Overige muzikanten

Gijs Loots   gitaar
Nora Uitterlinden   drums
Maaike Muntinga   toetsinstrumenten, zang
Jer Reid   basgitaar
Pim Heijne   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2003   Donkey

Biografie The Bent Moustache

The Bent Moustache uit het Noord-Hollandse Krommenie wordt gevormd door leden uit de groepen Donkey, De Kift en Dog Faced Hermans. De groep speelt een energieke mengeling van indie, punk, dub en elektronica. In het voorjaar van 2007 verschijnt het debuutalbum Forst.

2004 - 2005

The Bent Moustache uit Krommenie wordt in 2004 gestart door zanger/gitarist Ajay Saggar (ex-Donkey) en Pim Heijne (De Kift, ex-Donkey). Het duo is geïnspireerd door o.a. The Ex, Dog Faced Hermans, The Fall, My Bloody Valentine, Spaceman 3, Can, Captain Beefheart en dwarse Britse bandjes als Bogshed en The Nightingales. De twee maken opnamen en treden aan het eind van het oprichtingsjaar enkele malen op als kwartet, onder meer in Engeland tijdens het tienjarig bestaan van het Britse label Guided Missile. In november 2005 voegt drummer Wilf Plum (Dog Faced Hermans) zich bij de band. Plum is daarnaast actief als DJ onder de naam Waikiki Wilf en onderdeel van het duo Two Pin Din samen met gitarist/zanger Andy Kerr (ex-No Means No).

De Kift Dog Faced Hermans Donkey The Ex Two Pin Din

2006 - 2007

In januari 2006 komt de eerste single Somme/On Leaving The World Tonight uit met gastbijdragen van leden uit de Rondos en het IJslandse Múm. Naast The Bent Moustache is Ajay Saggar geluidsman tijdens onder meer de Europese reünietournee van Dinosaur Jr. De bassist van die Amerikaanse band nodigt The Bent Moustache uit om in februari, maart en april 2007 als voorprogramma mee te reizen tijdens de Amerikaanse tournee van zijn andere band Sebadoh. Pim Heyne heeft in deze periode verplichtingen met De Kift en wordt vervangen door Jer Reid van de Schotse band Dawson. In het voorjaar verschijnt bij het Amsterdamse label Transformed Dreams het debuutalbum Forst. In Amerika wordt de plaat gedistribueerd door Revolver USA.

Rondos

2008

The Bent Moustache in 2008 The Bent Moustache doet vanaf eind januari tot half februari een tournee door Italië en het Verenigd Koninkrijk. De band verzorgt in Engeland onder meer drie radiosessies: in Manchester voor Salford City Radio en in Londen voor Resonance FM en John Kennedy van XFM. De bezetting is ondertussen danig gewijzigd. Naast Ajay bestaat The Bent Moustache uit de drie leden van de band Dusty Blinds: Maaike Muntinga (toetsen, zang), Nora Uitterlinden (drums) en Gijs Loots (gitaar). Tijdens optredens in Nederland speelt saxofonist Ditmer Weertman regelmatig mee in enkele nummers. The Bent Moustache staat tijdens de Europese tournee van Sebadoh in het voorprogramma en speelt tussen 2 en 4 mei samen met de Amerikanen in Stockholm, Malmö en Berlijn.

2009

The Bent Moustache reist in april naar IJsland voor optredens in Reykjavik en op het Eg Sudur Festival Isafjordur. In november houdt de band de vinylsingle counterinsurgencylifestylejunkies ten doop met optredens in Amsterdam en Leiden. Na het vertrek van Muntinga speelt Maike Doornebosch (o.a. Vox Von Braun) uit Groningen gitaar in de band.

Vox Von Braun

2010

The Bent Moustache in 2010 In februari neemt The Bent Moustache in Wormerveer de track Mind Your Language Cock op voor een split-7” met de band Shrug uit Middlesbrough. De uitgave van de single wordt gekoppeld aan drie optredens begin juni met Shrug in Amsterdam, Hoorn en Wormerveer. Gitarist Gijs Loots speelt ook in Houses. De EP End Of Story (september) van deze Amsterdamse band wordt zeer positief ontvangen in de Nederlandse media.

Houses

2011

The Bent Moustache in 2011 Het tweede album Pastures New Seasons Turn verschijnt in oktober en ligt in het verlengde van het eerdere werk. Gijs Loots heeft The Bent Moustache dan al verlaten om zich volledig te richten op Houses. Ook Doornebosch en Nora Uitterlinden maken geen deel meer uit van de bezetting. De band bestaat in deze periode naast Saggar uit gitarist Steven van der Steen, bassist Jane Mack en drummer David Lingerak (ex-Sonetic Vet).

Sonetic Vet

2012

In het kader van Record Store Day verschijnt op 21 april bij Ack! Ack! Ack! Records een verzamelcassette in een oplage van 50. De bijdrage van The Bent Moustache is het nieuwe nummer Devil Island. De band gaat vanaf 19 oktober opnieuw op tournee door Groot-Brittannië, onder meer tijdens enkele avonden ter nagedachtenis aan BBC-DJ John Peel.

2013

The Bent Moustache verzorgt in februari in Amsterdam twee voorprogramma's voor grote Amerikaanse gitaaracts: 8 februari voor Dinosaur Jr. in Paradiso en 24 februari voor bassist Mike Watt in de OCCII. Het concert in de OCCII is een uitvoering van een speciaal voor de gelegenheid geschreven compositie van 30 minuten, uitgevoerd door tien muzikanten. Ajay Saggar maakt samen met vocalist en tekstschrijver Jos Kley alias GW Sok (ex-The Ex) een album onder naam King Champion Sounds. De plaat wordt in oktober gepromoot met een tournee door Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

King Champion Sounds The Ex

Discografie The Bent Moustache

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Bent Moustache

Audio/Video The Bent Moustache

Video The Bent Moustache

"Skip A Breath" by The Be...
"Skip A Breath" by The Bent Moustache
The Bent Moustache - Loya...
The Bent Moustache - Loyalty Scheme
THE BENT MOUSTACHE - Mind...
THE BENT MOUSTACHE - Mind Your Language Cock
THE BENT MOUSTACHE - Past...
THE BENT MOUSTACHE - Pastures New Seasons Turn
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
"Skip A Breath" by The Bent Moustache

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer