Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BROADS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1984

Genre

disco, meidengroepen

The Broads

The Broads is een vrouwengroep uit Utrecht. De naam is zowel een verwijzing naar Broadway als een Amerikaanse uitdrukking voor 'toffe meiden'. De band speelt eigentijdse arrangementen van Amerikaanse hits uit 1930-1950 en is te zien op scholen, theatercafés, jongerencentra, bruiloften, partijen en festivals, waaronder North Sea Jazz in 1981.
Volledige biografie...

Bezetting

Bep Zwerus   drums
Lutgard Mutsaers   basgitaar, zang
Heleen Schuttevaer   piano, zang
Judith Fuldauer   zang

Overige muzikanten

Marwyah Saëbu   zang

Genoemd in de biografie van

1981   Shirley
1983   Ben Liebrand
2009   Orkater

Biografie The Broads

The Broads is een vrouwengroep uit Utrecht. De naam is zowel een verwijzing naar Broadway als een Amerikaanse uitdrukking voor 'toffe meiden'. De band speelt eigentijdse arrangementen van Amerikaanse hits uit 1930-1950 en is te zien op scholen, theatercafés, jongerencentra, bruiloften, partijen en festivals, waaronder North Sea Jazz in 1981. The Broads doet onder meer het voorprogramma van Au Pairs en Mary Wilson. Op hun eerste single en hit Sing, Sing, Sing, een samenwerking met danceproducer Ben Liebrand, wordt een bigbandgeluid gecombineerd met een discobeat. Ook de bewerking van Gershwins I Got Rhythm wordt een hit. The Broads begeleidt cabaretier Seth Gaaikema op zijn album Seth '84. Bassist Lutgard Mutsaers is later werkzaam aan de Universiteit Utrecht en auteur van boeken over Nederlandse popgeschiedenis.

Discografie The Broads

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Broads

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer